Asiguratorul persoanei vinovate poate intenta actiune in instanta (pentru recuperarea banilor), daca la constatare concluzia este ca drumul neintretinut corespunzator este de vina.
Daca ati facut intelegere ameabila, atunci - in lipsa constatarii la fata locului - nici asiguratorul nu prea are baza legala.
Nu are treabă primăria cu faptul că cel din spate nu a păstrat distanța in acele condiții de drum.
Singurul vinovat este el.
Pai ati primit asigurarea omului ce altceva mai vreti?
Puteti da primaria in judecata, pierdeti 1-2 ani prin procese si probabil nu castigati mai nimic avand in vedere ca sunteti deja despagubiti. Iar la urma e vina lui ca nu a pastrat distanta si nu a adapatat viteza la conditiile de trafic.
Vrea daune morale... ca s-au speriat, saracutzii!
Ce nu face omul pentru un ban in plus mascata in grija civica
Nu primăria e de vină că ăla n-a păstrat o distanța de la care putea evita orice pericol, inclusiv tamponarea cu voi. De acord?
Teoretic, se poate. Dar voi nu aveți acest drept, ci asiguratorul care vă despăgubește pe voi, ca să își scoată cheltuiala.
Dar așa cum s-a spus deja, poate fi cel mult culpă comună (șoferul mașinii din spate+ firma de deszăpezire); e decizia asiguratorului dacă și împotriva cui se îndreaptă ulterior.
Greu ce zici tu. Daca accidentul se intampla din cauza unor lucrari la drum nesemnalizate atunci mergea dar asa...nici macar zapada nu era pe carosabil sa zici ca nu au dat cu ceva si nu si-au facut treaba. In codul rutier scrie faptul ca viteza se ajusteaza in functie de conditiile meteo si implicit de starea carosabilului. Practic nu o sa aveti castig de cauza niciodata pentru ca omul ala nu a pastrat distanta si viteza necesara raportate la carosabilul ud si alunecos. Daca citesti codul rutier o sa vezi exemple la modul ca daca in localitate viteza maxima legala este de 50 km/ora, in conditii meteo nefavorabile (ceata/ploaie/grindina/zapada/polei) si implicit un carosabil alunecos, se aplica obligatoriu micsorarea vitezei pana la un nivel de siguranta (care poate fi de 30 km/ora spre exemplu). Adica poti fi sanctionat pentru viteza in acele conditii daca esti prins ca mergi cu 50 la ora. Asa si in cazul vostru.