| Alexluchi20 a întrebat:

Buna ziua.Astăzi de dimineața cineva mi-a zgâriat foarte putin mașina.Pot sa cer administratorului blocului sa vad pe camera cine a facut asta sau este doar o zgârietură și na?

19 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

Normal ca poti cere. Inregistrarile camerelor de supraveghere nu sunt proprietatea administratorului.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sigur ca poti cere si administratorul trebuie sa-ti arate imaginile.
Si merita sa vezi cine a fost, a doua oara s-ar putea sa faca mai grav.

| mihai69 a răspuns:

Teoretic, poți cere. Practic, cf. GDPR, nu are voie să le arate decât organelor în drept.
Deci cel mai sigur faci o plângere la poliție și se descurcă ei.

| helpforyou a răspuns:

Bineinteles ca poti. Daca nu vrea apelezi la politie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Poți să ceri, dar legal nu ți le poate arata.

| 1234568807 a răspuns (pentru mihai69):

Daca stai dupa politie astepti mult si bine, mai ales pentru o zgarietura, cine sta sa isi bata capul atat

| 1234568807 a răspuns (pentru mihai69):

Poate daca pe camerele de supraveghere se vede masina si numarul de matriculare ar putea gasi soferul si sa il sanctioneze, dar daca este declarat autor necunoscut nu sta nimeni sa isi bata capu pentru o zgarietura

| ReddY25 a răspuns:

Desigur

| Holiday a răspuns (pentru suntserios):

"Poți să ceri, dar legal nu ți le poate arata."

Ne exista absolut nicio lege care sa interzica asta.
De altfel la multe blocuri absolut toata lumea care locuieste acolo are acces la imaginile filmate de camerele de supraveghere, fara sa fie nevoie de permisiunea cuiva. Pot fi accesate direct prin internet.

| Alexluchi20 explică (pentru 1234568807):

Cu ce îl poate sancționa?

| Holiday a răspuns (pentru mihai69):

Nu exista asa ceva. Poti filma pe domeniul public fara sa ai nevoie de permisiunea cuiva, si de asemenea de a face publice filmarile fara acordul persoanelor filmate acolo, sau al Politiei. Iar daca parcarea e domeniu privat, adica proprietatea locatarilor din bloc, discutia nici nu are rost. Evident ca iti poti filma/viziona/face publice imaginile de pe proprietate fara acordul cuiva.

Ai impresia ca cei care apar la TV flmati pe strada, la manifestatii, pe stadioane, in mall-uri, etc, si-au dar acordul?!?

| mihai69 a răspuns (pentru Holiday):

Dacă nu știi tu nu înseamnă că nu există.

Astept cu interes sa-mi arati legea la care te referi ca ar interzice.

| mihai69 a răspuns (pentru Holiday):

Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, împreună cu Decizia nr. 52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video, reglementează instalarea camerelor de supraveghere în spațiile publice sau private.

Este ca n-ai citit legea la care faci referire?laughing E despre altceva.

| mi25 a răspuns:

Desigur ca poti. De ce altceva a fost instalata camera? Si ai contribuit si tu la plata ei.

| mi25 a răspuns (pentru mi25):

Propietarul camerei se poate uita la imagini fara nici o autorizatie. Ori locatarii sunt propietarii camerei.

| 1234568807 a răspuns (pentru Alexluchi20):

In mod normal cu nimic pentru o simpla zgarietura, dar e vorba ca a fugit de la ''locu accidentului''

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Dacă pentru o simpla zgârietură deranjezi administratorul blocului sa te uiți pe camera.....nu am cuvinte