Simplu, cu politia sa iasa afara de pe proprietatea ta.
Nu este nevoie de executor.
Este ca si cand, oricine poate dormi la mine in casa diseară.
Nu prea, daca nu sunt de acord.
Oricum ai fost om, insa orice fapta buna nu ramane nepedepsită.
Asa e Ioana ai mare dreptate. Si iti dai seama ca in sufletul meu imi pare si rau ca trebuie sa fac asta, doar ne stim de cand eu eram in clasa a 3-a sau a 4-a si el a intaia la aceeasi scoala. Si am umblat multi ani impreuna, am fost si relativ vecini fiindca stateam aproape unul de celelalt la doua trei strazi distanta. Apoi l-am ajutat, l-am lasat sa locuiasca acolo in casa mea peste 12 ani, timp in care s-a pus pe picioare si chiar m-am bucurat pentru el, l-am last acolo ca si cum l-as fi lasat sa aiba grija de casa mea pana vin eu sa ma mut inapoi iar acum nu mai vrea sa plece si tot incearca sa fie tare in gura cu mine, banuiesc ca cineva (si stiu si cine) i-a bagat in cap ideea ca daca a platit el taxele si impozitele in fiecare an de atunci la casa mea ca poate sa devina el proprietar, acea persoana care i-a bagat ideile astea in cap fiind intr-o situatie aproximativ la fel, sta in garsoniera nasilor care sunt plecati in America de aproximativ 15 ani sau mai mult, plateste taxele si impozitele anual si tot incearca sa devina proprietar si spune tuturor ca va reusi pana la urma.
Ce sa spun?! Oamenii acestia sunt total de pe alta planeta.
Ce legatura are plata vreunei facturi într un apartament pe care il folosesc ca stau cu chirie sau pe gratis cu intrarea in proprietate.
Dar, mai exista bolnaviori. Am mai auzit.
Ideal era sa plece in prezenta unui politist ca sa nu devasteze prin casa.
Si celalalt cu America, din pacate intr o zi se va trezi azvârlit de noii proprietari caci probabil mostenitorii nasilor vor dori sa vanda.
Si totusi de ce nu te instalezi in casa ta?
Stiu ca este un copil acolo cu doi parinti handicapați, dar nu mai lasa lucrurile asa.
Eu stiu ca poti chema politia, ca doi straini nu vor sa paraseasca proprietatea ta.
Si politia le da o zi sa plece, cu acordul tau bineinteles.
Intr un caz asemănător politia mi-a spus ca i azvarle de la geam daca i gaseste in casa.
Plecase ra.
Oricum in anii acestia, daca erau destepti isi strangeau banii de chirie si si luau casuta lor.
Neimportant despre ei. Caci dupa cum vezi, ei nu se gandesc despre tine.
Asa ca, iei pe nenea politist si sa ti elibereze proprietatea rapid.
Multa bafta,
As face asa in secunda doi crede-ma, dar nu sunt genul de om fara suflet ca sa zic asa... Ii voi scoate afara intr-un mod cat mai frumos si legal pana la urma, fiindca daca voiam puteam sa ii scot afara imediat eu fiind un om foarte influent in orasul meu Timisoara. Si iti mai spun si una noua : De cand mi-ai scris tu ultimul mesaj pana acum am mai aflat ceva : El are noroc ca e angajat la un service auto unde face mai multe joburi, se ocupa si de service si de spalat masini ca sa faca mai multi bani probabil, iar ea iubita lui Felicia sta cu baiatul lor Marian acasa si nu face nimic, nici macar nu gateste. La scoala nu vor sa dea copilul, parintii ei si ea erau cersetori si ea probabil a facut si traseul inainte sa fie cu prietenul meu Bogdan si niciunul dintre ei cica nu au acte la momentul de fata ca le-au pierdut, asa a incercat el sa imi zica mie. La care eu i-am zis : Atunci cum pi... ma- ai platit taxele si impozitele la casa mea in fiecare an? Si s-a blocat nu a mai zis nimic. A carait doar ca atunci aveam dar acum le-am pierdut. El si-asa e un prost si jumatate si toata viata asa a fost ca l-au tampit maica-sa si taica-su cu bataia si pe el si pe cele doua surori ale lui care acum au murit amandoua Dumnezeu sa le odihneasca, fiindca una a picat de pe un camin din Complexul Studentesc iar cealalta era acasa cand s-a facut o dezinsectie in bloc sau s-a spart o teava de gaz ceva de genul, si a murit biata de ea intoxicata cu copilul mic de cateva luni sau de un an in brate. Iar barbatul ei care are si el probleme cu un picior a avut noroc ca nu era acasa in acel moment. A avut si baiatul asta Bogdan pe care l-am lasat la mine in casa o viata de doi bani. Ca sa intelegi de ce imi pare rau de si despre el dar nu am ce face. Trebuie sa ma mut inapoi in casa mea, pentru ca vreau sa incep sa o aranjez/sa o renovez si apoi sa o vand sau sa o transform intr-o pensiune/restaurant ceva deoarece locatia casei si a terenului este super.
Of, Doamne, da, nasol ce povestești tu acolo.
Dar, oricum, poti verifica daca s-a platit impozitul. Daca nu, platesti pe ultimii 5 ani.
Din pacate nu ai ce face. Cu asemenea specimene nu poti ramane in nici o relatie ca te injunghie pe la spate.
Si copilul ar trebui, totusi dus la scoala, facuta o reclamatie la asistenta sociala.
Cred ca sunt sunt si cam redusi si de aceea nu inteleg situatia in care se afla.
Procedezi cum consideri, dar o sa ti ia timp prețios.
Sa ti iasa toate cum doresti iti urez.
Toate cele bune,
Da asa este. Despre el chiar nu stiu ce sa zic acum, fiindca nu am mai umblat impreuna cum umblam inainte, dar pe ea se vede cat se poate de clar ca doar asteapta sa primeasca orice ar fi ba de la mama ei ba de la el. Pe ea nu o deranjeaza nici daca nu se spala cu zilele si nu se schimba de haine chiar si o saptamana nici pe ea insusi nici pe copil asta stiu 100% si din vazute si din auzite. Iar el era un copil destept, socotit dar din pacate care asista la certurile si bataile dintre parintii lui si isi mai lua bataie nevinovat si el si surorile lui care acum sunt decedate Dumnezeu sa le odihneasca in liniste si pace. Din cate vad eu el tace si inghite in fata iubitei lui, lucreaza isi vede de munca si vine imediat acasa inapoi.Asta i-am zis si mamei mele ca tare imi e frica ca Felicia aia l-a tampit si pe el fiindca cateodata nu il mai recunosc, vorbeste calm si frumos si sta sa ne amintim chestii din copilaria noastra impreuna, iar apoi dintr-odata parca se transforma, incepe sa urle sa injure, sa injure lumea la telefon daca ii suna telefon si il intrerupe din ceva si chestii de genul.
Se intampla in viata ca oameni care credeam ca au potențial si pot evolua frumos sa nu reuseasca si nu este vina nimanui, asa a fost sa fie. Omul trebuie luat asa cum este, nici subestimat, nici supraestimat.
Oricum tu i ai fost prieten, el tie nu prea. Acum este cu Felicia lui, care l a ajutat sa mearga in jos si filmul este predictibil.
Asta i viata. Oamenii vin si pleaca in calatoria vietii noastre. Important sa ti stii tu valorile si cu cine te insotesti sau nu.
Stiu ca este interesant sa vezi parcursul unor vieti in prisma experientei intalnirii cu cei pe care i stii din copilarie.
Unii sunt bine, altii mai putin. Asta i viata, cu alegeri si asumari.
Da din pacate asa este, ai mare dreptate Ioana draga.Iar ceea ce ai spus tu la urma, chiar am trecut prin asa ceva. Eu si cu fratele meu am fost singurii de la noi din clasa si din facultatea de arte plastice care am reusit sa facem ceva cu diplomele care le avem. In rest toti colegii cu care ne stim de cand eram in clasa a 5-a au dat-o in bara si nu au facut nimic altceva, decat sa lucreze in alte parti. Eu am facut si un studio foto audio video/o firma de evenimente/ deoarece am terminat si Conservatorul si am si diploma de infirmier, iar fratele meu a teminat la arte plastice, a facut si facultatea de constructii, iar in momentul de fata are firma sau firmele lui in Germania nu mai stiu exact ce detine si ce mai face fiindca nu vorbim despre asa ceva. Iar eu personal chiar acum ma duc sa ma intalnesc cu prietenul Bogdan pe care l-am lasat sa stea la mine acasa si sa vad ce mai are de comentat. Multa sanatate iti doresc si sa stii ca ti-am trimis si cerere de prietenie
Sper sa decurga ok discutia cu Bogdan.
Multa sanatate si tie.
Calea legala este un proces civil in revendicare si evacuare.
Dupa obtinerea hotararii judecatoresti definitive o poti pune in executare silita, printr-un executor judecatoresc, daca nu pleaca de bunavoie.
Explica-i acestea si ca va cheltui cu procesul, respectiv si cheltuielile tale de judecata, precum si lipsa de folosinta, tu puteai inchiria casa si obtine o suma buna pe perioada procesului.
Daca nu te descurci singur apeleaza la un avocat.
Faptul ca a construit ceva si a platit impozitul nu il face proprietar al casei.
Va multumesc frumos Stimate Domn pentru raspuns. Atunci asa voi face, fiindca dupa cum am zis si mai devreme nu vreau sa fiu rau, deoarece nu sunt un om cu suflet rau. Voi vedea daca va pleca pana Vinerea viitoare iar daca nu, voi incepe procedurile legale. Multa sanatate va doresc si toate cele bune dumneavoastra si familiei!
Trebuie să oferi ceva ca să plece ei de acolo.
Fără ceva ce oferi ei nu pleacă.
Nu e de ajuns ca ei să iasă pe poartă și gata.
Cum adica sa ofere, tu te auzi ce timpenie debitezi? Adica ala a stat acolo niste ani fara sa plateasca nici o chirie nimic, a investit probabil aproximativ suma pe care o dadea chirie altfel, si acum sa mai primeasca bani ca sa plece de pe terenul care NU E AL LUI?
Daca ar fi investit suma de bani care ar fi dat-o pe chirie, atunci nu era problema. Si apropo...peste 12 ani de chirie ar insemna 57, 600 de euro, iar el nu a investit suma asta de bani ci doar cateva mii de lei in cativa ani.
"Ceea ce nu am stiut pana acum de curand a fost ca el a daramat si modificat o parte din casa mea, a mai construit una-alta pe acolo" Eu prin asta nu inteleg doar cateva mii de lei. Oricum, ideea e ca avand in vedere ca a stat practic moca, nu are ce sa pretinda.
Din moment ce ești proprietar îl poți scoate afară în șuturi, cu cățel, cu purcel. Și să zică mulțumesc pentru binele pe care i l-ai făcut. Ba chiar cred că-l poți da în judecată din moment ce a adus modificări imobilului fără acordul tău și, în mod sigur, fără autorizație.
Temeiurile strict legale și cum să procedezi îți poate spune colegul @Ioandelasal, e foarte pertinent pe probleme de genul. Chiar te-aș sfătui, dacă nu vede întrebarea, să-i trimiți un mesaj privat.
Copilul nu mai e asa mic acum... are cam 8-9 ani acum, deci nu mai e bebe
Tocmai am vorbit cu asa zisul prieten la telefon, i-am explicat ''inca foarte calm'' situatia, i-am si spus : Bai nene tu realizezi ca stai in casa mea pe gratis de peste 12 ani, adica de peste 144 de luni? Pai numai daca iti ceream 400 de euro pe luna in tot timpul asta adunam 57, 600 de euro sau mai mult. Acum vreau eu sa ma mut inapoi in casa mea, ai vreo problema? In caz contrar o sa vin cu politia si cu cine trebuie, daca nu vrei sa pleci de bunavoie si tu si-asa ai avut o gramada de probleme cu politia in trecut. Copilul iti e bine, tu lucrezi acum esti bine, cu iubita ta ai facut un copil care e si el bine Doamne ajuta cu toate ca nici pana acum nu l-ati dat la scoala si el trebuia sa fie in clasa intaia sau a doua cel putin deoarece are 8-9 ani acum sau cat are asa am zis, pe iubita ta o ajuta parintii ei cu bani si cu tot ce are nevoie, ce mai vreti? Va las timp pana Vinerea viitoare sa va mutati, sa va luati tot ce aveti de luat de la mine din casa si sa va vedeti de treaba, in caz contrar vom incepe cu chestii urate cu politie cu executor judecatoresc si chestii de genul, cu care chiar nu as vrea sa incep fiindca oricum tot vei pierde. Si el nu prea a zis nimic. A incercat doar sa ma ia la sentiment cum ca surorile lui au murit, tatal lui a murit, mama lui a plecat la munca in strainatate si nu l-a mai cautat nu stie nimic de ea si crede ca si ea s-ar putea sa fi murit chestii de genul. Si i-am spus bineinteles ca de data asta nu mai merge cu luatul la sentiment fiindca si eu cu familia mea avem nevoie de casa mea si ca s-a terminat pomana si are noroc ca nu l-am scos afara mai demult
Lacatusw2005 întreabă: