| BatrincaAdelina a întrebat:

Buna ziua, băiatul meu la 16 ani a bătut un alt copil, iar el a împlinit 18, după 2 ani s-a deschis dosarul, Acea persoana a avut 4 zile de spitalizare, iar el vrea suna de 8000 lei!? Iar doamna polițista îl caută de pe numărul ei personal, Pe rețea de socializare (Facebook) cu privința la, Mai aduci bani sau trimite mi dosarul la procuror, Este legal? Mulțumesc

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In cazul infractiunii de loviri sau alte violente partile se pot impaca si asta este legal. De asemenea este legal ca pentru impacare partea vatamata sa cear o suma de bani drept daune materiale si morale, pentru rtetragerea plangerii penale, suma care se poate negocia inainte de proces ori chiar pe parcursul acestuia si partea vatamata sa renunte la proces.
In schimb nu este legal ca un politist sa insiste pentru impacare, intr-un asemenea mod asa cum il prezinti, doar poate si are dreptul si obligatia sa prezinte o asemenea posibilitate.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Logic ca nu e legal.
despagubirile se platesc atunci cand hotaraste legea, dupa un proces, nu la rugaminti pe Facebook
ce se intampla acolo se numeste santaj.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Persoana aia vrea suma probabil pentru a isi retrage plingerea, iar asta se face la notar, ceva de genul, nu dupa ureche. 8000 mi se pare moca, avand in vedere o bataie cu 4 zile de spitalizare...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

DRĂGUȚĂ - un POLIȚIST poate să aibă și 16 numere de telefon.

Ești sigură că dacă vrea să caute pe cineva trebuie să folosească telefonul fix din secția de poliție?

Polițista de care spui lucrează la biroul de cercetări penale din secția de poliție și ea SUNĂ lumea de pe orice telefon vrea ea.