anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cazul meu este relativ simplu, dar nu stiu cum il pot rezolva.In luna iulie 2011 am instrainat un autoturism cu contract de vanzare-cumparare, unei persoane din alt judet decat cel in care locuiesc. Dupa semnarea actului am dus copie dupa cartea de identitate si dupa contractul de vanzare-cumparare la Administratia financiara si am luat certificat fiscal pentru cumparator, scotand astfel masina din proprietatea mea, oficial.In luna octombrie 2011 masina a fost reperata de autoritati, de trei ori, in localitati diferite, circuland cu aceleasi numere si fara rovigneta, Drept pentru care, in urma cu cateva zile, am primit trei amenzi destul de consistente. Ce trebuie sa fac eu pentru a nu ajunge sa le platesc si sper sa nu fie nevoie sa dau autoritatile in judecata.Sau, cum e posibil din moment ce la Fisc, masina nu mai figureaza ca fiind a mea? Multumesc!

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Sper ca ti-ai retinut o copie dupa contractul de vanzare-cumparare. Nu trebuie decat sa trimiti un raspuns scris in care sa precizezi ca ai instrainat autoturismul la data X si sa atasezi o copie a contractului de vanzare-cumparare.
La inmatriculari nu e nevoie sa mergi, pentru radiere oricum ai avea nevoie de actele originale ale masinii, care le-ai predat probabil cumparatorului.
Radierea din circulatie a autoturismului se face automat la inmatricularea pe noul proprietar si este obligatia exclusiva a acestuia. Atata timp cat ai un contract de vanzare-cumparare, tu esti perfect acoperit, iar radierea de la finante nu se putea face, cel putin teoretic, fara completarea rubricii "instrainat catre" de pe certificatul de inmatriculare. Daca noul proprietar a lasat sa treaca cele 30 de zile, a circulat pe riscul sau.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Dar la Serviciul de inmatriculari ai fost? Cu administratia financiara ai rezolvat doar problema impozitului, pentru radierea inmatricularii trebuia sa mergi la inmatriculari. Oricum, pentru a scapa de amenzi, trebuie sa faci plangeri contraventionale, la judecatoria in circumscriptia careia este agentul constatator, in termen de 15 zile de la primirea proceselor verbale de contraventie, pentru fiecare in parte. Expui situatia si anexezi copii ale contractului. Vezi sa nu depasesti termenul de 15 zile. Du-te si la Serviciul de inmatriculari din judetul tau si fa cerere de radiere.
Inainte de a face plangerea ia legatura cu cumparatorul si spune-i sa plateasca amenzile. Numai bine!