Fapta este infractiunea de amenintare si poate fi urmarit penal daca ii faci plangere penala si exista probe. Plangerea trebuie facuta in maximum 3 luni de la data faptei.
Conform Codului penal, citez:
"ART. 206.Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Nu raspunde penal daca este minor sub 14 ani.
Daca ii faci o reclamatie la politie poate pati multe, chiar inchisoare daca e cumva recidivist.
Du-te la politie si poveste tot ce ti s-a intamplat, asemenea oamenii nu trebuie sa scape nepedepsiti.
Nu de alta dar e posibil sa faca alta victima.
Păi îl poți raporta autorităților ca să se sesizeze, fiindcă nu știi când individul care a amenințat se poate răzgândi sau are o zi mai proastă și se lasă cu victime... Le poți oferi polițiștilor o descriere a individului, zona în care l-ai întâmpinat și alte caracteristici de care să țină cont. În principiu, ce vor face autoritățile este să îl pună sub urmărire pe individ și să îl ducă la secție pentru interogare în cazul în care hotărăsc să o facă. Nu știu exact care a fost motivul pentru care te-a amenințat, dar indiferent, tot riscă să ajungă după gratii.
Nu știu dacă ai fost amenințat/ă în propriul bloc, dar e riscant să lași un individ de genul să mișune în zone publice. Poți și să nu faci nimic și să nu te complici, dar după cum am zis, nu știi dacă agresorul o să își schimbe starea de bine într-o zi când ajungi să dai nas în nas cu el din nou. Deci ar fi bine să sesizezi autoritățile pentru siguranța ta și a celor din jur.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: