| Morder a întrebat:

Buna ziua comunitate am o nelamurire foarte mare.De curand am dat examenul pentru proba teoretica pentru examenul auto...bun... ajunsesem la 21 cu 4. ultima intrebare a fost: Când este permisă depăşirea prin stânga a tramvaielor (aflate în mers?) aici nu sunt sigur daca era aflate in mers sau daca era altceva.
a) atunci cand drumul public este cu sens unic
b) când între şina de tramvai din dreapta şi marginea trotuarului nu există suficient spaţiu pentru depăşire
c) în nicio situaţie.
Eu am raspuns A B dar am picat.....Intrebarea mea este: isi aminteste cineva sau stie cineva daca intrebarea poate sau este formulata in mod divers? ..eu eram sigur ca este A B (asa arata pe DRPCIV.ro) insa am picat... Funda! MS

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform art.45 din OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(5) Depăşirea se efectuează numai pe partea stângă a vehiculului depăşit. Tramvaiul sau vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenţia şi s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depăşeşte prin partea dreapta.
  (6) Tramvaiul aflat în mers poate fi depăşit şi pe partea stângă atunci când drumul este cu sens unic sau când între şina din dreapta şi marginea trotuarului nu există spaţiu suficient."
Daca tramvaiul era in mers atunci erau valabile raspunsurile de la a) si b).
Cred ca intrebarea se referea la cazul tramvaiului oprit si atunci era valabil raspunsul de la c), conform Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, citez:
"ART.120.(1) Se interzice depăşirea vehiculelor:
  g) în dreptul staţiei pentru tramvai, atunci când acesta este oprit, iar staţia nu este prevăzută cu refugiu pentru pietoni;"

3 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

A era corect de obicei depasesti pe dreapta si daca era sens unic puteai sa depasesti pe stanga, doar pe autostrada si drum national mai depasesti pe linie discontinua

| LaLaura a răspuns:

Buna.
Si eu am o aplicatie pentru chestionare, care la fel, la intrebarea asta era a si b raspunsul corect. Dar am observat la legislatie, la unele grile care erau la fel cu cele de pe aplicatie, era alt raspuns corect. Oricum proofesorul ne-a spus, ca unele raspunsuri sunt inutile ( chiar daca sunt corecte) si nu mai trebuia puse in grila ca raspuns, si de aceea noi trebuie sa fim foarte atenti, ca unele chiar daca par gresite, sunt corecte. Acum sincer nu stiu ce sa spun, o sa retin si eu intrebarea asta ca raspunsurile date pe site sau aplicatii pe telefon sunt gresite, dar din pacate, sunt mai multe asa.
Eu o sa caut raspunsul corect la aceasta intrebare, sau daca nu il gasesc o sa il intreb pe profesorul de legislatie.

| Gabitzu246 a răspuns:

A, si B este corect pentru aceasta intrebare, nu stiu ce intrebare ai avut tu acolo de ai picat, asta e succes data viitoare, si nu iti face griji ca o sa il iei si o sa te saturi de atata condus.