anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună ziua!
Cum se poate afla vechimea în muncă dacă de la doi dintre angajatori nu am adeverință care sa ateste vechimea în firma respectivă? Am înțeles că se poate scoate o adeverință de la ITM-ul de care aparține firma respectivă ( sper sa nu greșesc), dar ma interesează dacă exista vreo cale prin care într-un singur document sa arate toată vechimea cumulată dealungul întregii vieți în vederea pensionarii de drept pe viitor!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti obtine adeverinte de la ITM din judetul sediului firmelor la care ai fost angajat.
Deocamdata nu stiu sa existe o baza de date nationala in care sa fie inscrise toate perioadele lucrate.
Pana la 31.12. 2010 existau carnetele de munca, acestea erau acte in care se inscria fiecare perioada lucrata, cu toate modificarile intervenite in situatia salariatului, indiferent de angajator.

| ywar a răspuns:

Asculta-ma bine, e verificat tot ce spun.
Te duci pe site-ul www.cnpp.ro si iti faci un cont. Acolo iti va genera sistemul o cerere completata cu datele tale, pe care le-ai furnizat cu ocazia deschiderii contului. Cu cererea aceea printata si cu o copie dupa buletin te duci la casa de pensii de care apartii. Le depui la registratura casei de pensii si in 24 h primesti mail cu link-ul parolei de setat.
In contul tau vei gasi la contributii toate datele de cate ai nevoie, respectiv toti angajatorii care au cotizat la fondul de pensii. In josul paginii gasesti vechimea. Cam asta e.
Pentru a afla mai multe poti da pe google cautare "cum imi aflu vechimea?" Click pe primul rezultat. Bafta multa. Acest cont iti va fi foarte util.

| Vântulalb a răspuns:

ITM-ul este pe judet. Toate firmele "apartin"de el. Te duci acolo si spui ce vrei.