| Gabriella98 a întrebat:

Buna ziua!
Daca am realizat venituri din activitatea de asigurari peste cele din CCC, avand "contract agent" asigurari, veniturile fiind foarte mici in comparatie cu indemnizatia, de ce trebuie sa dau inapoi indemnizatia crestere copil si nu acele venituri.Este total ilogic, de ce trebuie sa aleaga ei in locul meu si sa dau acei bani de la gura copiilor mei,chiar nu poate fi contestata aceasta lege, atat timp cat lucram de acasa si faceam cate o asigurare, doua pe luna, omul de rand nu mai are nici un drept? ...pt 100 lei/luna trebuie sa-mi dau toata indemniza? E strigator la cer cum se iau tot de cei de jos, de painea copiilor! Va rog ajutati-ma, dau funda! happy

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

N-avem cum te ajuta. Poti sa contesti legea dar nu cred ca vei rezolva ceva.
Nu trebuia sa desfasori o activitate si trebuia sa te intrebi si sa intrebi ce se intampla in cazul ca o faci, inainte de expirarea concediului pentru ingrijirea copilului.
Necunoasterea legii nu constituie o scuza si nici un motiv de exonerare de raspundere. Macar sa ceri sa-ti dea suma de 500 lei, cuvenita in cazul obtinerii de venit inainte de expirarea concediului, daca indeplinesti conditiile prevazute in art.7 din OUG 111/2010, citez:
"ART.7.(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;
b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;
c) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului cu handicap în vârstă de până la 3 ani, prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricând, pe toată perioada.
(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia lunară şi solicită dreptul la stimulent de inserţie, plata acestei indemnizaţii se suspendă."

| andysman a răspuns:

Gasesti raspunsu aici http://portal101.ru/