| mat31new a întrebat:

daca este cineva avocat sau cunoaste legea, am nevoie de un raspuns. Daca un animal sau mai multe intra in fiecare zi pe proprietatea mea si provoaca pagube materiale, este vreo lege care sa ma condamne legal daca eu prind aceste animale pe proprietatea mea fara sa le ademenesc din alta parte (intra singure la mine in curte) si le lichidez?

15 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca ti-au facut pagube si stii cine este stapanul poti sa-i ceri despagubiri, in conformitate cu prevederile Codului civil 2009, republicat in 2011, citez:
"ART.1.375.Rãspunderea pentru prejudiciile cauzate de animale
Proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el rãspunde, independent de orice culpã, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacã acesta a scãpat de sub paza sa." Numai bine!

| Azµre a răspuns:

Nu știu cum este cu Poliția Animalelor, teoretic înainte nu erau legi cu referire la animale, tot odată cred că nici acum nu sunt. Atâta timp cât animalu intră pe propietatea ta îl poți lichida laughing.

| Seby90 a răspuns:

Pai, daca sunt animale si sunt la oras (si vorbim aici de chestii strict care ies din categoria domesticului, porci oi gaini morcovi...) poti sa suni la primarie politie nu stiu unde, ideea e ca la oras nu au voie cu animale... period.

| Reek54 a răspuns:

Da, poti face plangere penala, dar politia nu se incumeta sa consume combustibil pana la tine si inapoi pentru niste pisici, nu poti nici sa omori, adica practic poti, dar..esti om, le prinzi. si cand te duci la un drum mai indepartat. le lasi si tu prin alta parte, cea mai buna metoda.
Dar vezi, sa fie departe, ca pisica se intoarce.

| rutanklan a răspuns:

Poti sa le dai in judecata. Adica pe stapan. Faci plangere penala, ca nu si le grijeste.

| mat31new explică (pentru rutanklan):

Am facut plangere la politie dar omul tot cum vrea el face iar politia nu se mai intereseaza.

| rutanklan a răspuns (pentru mat31new):

Daca ai facut plangere in scris, si ei au dovada ca au fost sa vada despre ce e vorba. Adica au venit si ti au luat datele...you can kick those animals ass.

| mat31new explică (pentru rutanklan):

Dar e chestia ca nu stii ale cui sunt, umbla de pe o strada pe alta si unele sunt fara stapan.

| rutanklan a răspuns (pentru mat31new):

Pai nu ai caine? Sa sperie pisicile?

| DimLight a răspuns:

Daca sunt domestice nu prea poti sa le omori ca nu cred ca iti pun viata in pericol, poti sa faci plangere... oiricum daca nu stii a cui sunt poti sa le lichidezi ca oricum nu va sti nimeni desi e cam nasol daca nu-s domestice ca nu poti pune de o friptura macar si mai trebuie sa scapi si de cadavre laughing

| mat31new explică (pentru DimLight):

Gainile si porcii sunt tinute inchise nu e problema, si cand s-a mai intamplat de a intrat a fost doar o singura data dar nu a creat probleme. pe mine ma deranjaza ca vin pisici tot timpul si daca tin o usa deschisa la casa intra inauntru si isi fac nevoile, astazi am patit ca a urinat pe rufe...

| DimLight a răspuns (pentru mat31new):

Mda, ma temeam de asta, e nasol sa omori pisici; nici nu suna misto worried... poti sa le prinzi sa le duci undeva insa undeva departe..mai mult de 1km ca altfel vin inapoi iar pentru caini chiar mai mult.

| mat31new explică (pentru DimLight):

Ete nasol, e animal. chinezii cum omoara caini si ii mananca.

| DimLight a răspuns (pentru mat31new):

Ee. pai atunci fa si tu o friptura de pisici si serveste-ti vecinul macar sa stie si el cum gusta propria oratanie laughing

| Wihox a răspuns:

Mai taie din ele dale draq