Daca nu mosteniti nimic nu mosteniti nici datoriile soacrei, daca nu sunt asigurate sau garantate raman pierderea bancilor.
Un caz similar cunosc cu un prieten, unde parintii lui aveau un amarat de apartament dar credite foarte mari pe la diverse banci. Ideea este ca dupa moartea parintilor lor, el si sora lui nu au facut mostenirea fiindca s-au interesat la un avocat ca odata ce faci succesiunea, mostenesti nu doar apartamanetul ci si toate datoriile parintilor.
Ei nu au facut succesiunea si creditele au fost preluate de companii de recuperare.
Au fost hartuiti ani de zile de companiile de recuperare, dar amandoi le-au ras in nas acelora, fiindac legal NU aveau nici un drept sa fie sunati si cautati de bani, odata ce ei NU acceptasera nici o mostenire si nici nu erau adeavartii propietari ai acelor datorii.
Deci, nu acceptati mostenirea soacrei sub nici o forma, nici nu va chinuiti s afaceti succesiunea daca are datorii ca i le vor imputa sotului tau.
Inca ceva: cancerul de tiroida este cel mai usor cancer din toate cancerele posibile, cu sanse de trait 99%. Daca este foarte avansat si daca s-a raspndit in corp este mai grav, dar un simplu cancer de tiroida are toate sansele sa traiasca bine merci inca 20-30 de ani! Dupa ce i se scoate tiroida va face radiatii timp de 1 saptamana si dupa aceea va lua pe viata un supliment hormonal si va trai bine merci.
Creditele sunt ale ei, se aplică moștemitilor care moștenesc ceva de la ea, iar nu asupra succesorilor, adică rudelor care rămân după ea. Astfel dacă nu ați semnat vreun act cu băncile și IFN-urile de la care are ea credite, nu au ce să vă facă. După decesul ei, de care creditorii, bănci, etc, nu au cum să știe din oficiu, atunci când îi vine vreo hârtie oficială acasă de la ei, voi îi contactați și le transmiteți o copie a actului de deces, atunci când va fi cazul.
Depinde, daca ea a facut la incheirea creditelor si o asigurare in cazul decedarii ei, nu veti mostenii datoriile ei.
Datoriile se mostenesc doar in cazul in care unul din voi figureaza ca mostenitor in orice tip de contract/act cu caracter legal, fie de la bancile unde au fost facute creditele, fie la alta institutie a statului. Pe scurt, daca nu ati semnat nimic si nu sunteti mostenitori in acte a nimic din ce-i apartine (chiar daca nu detine nimic dpdv legal), banca acopera daunele.
anonim_4396 întreabă: