Un proprietar de orice poate sa vanda unuia dintre cei 3 fara sa fie tras la raspundere. Dar sa fie obligatoriu act de vanzare-cumparare. Daca nu exista act de vanzare-cumparare=zero. Si chiar daca exista act de vanzare-cumparare si daca ceilalti doi dovedesc ca proprietarul avea probleme la "cap" il pot ataca si devine nul. Numai la cap sa aiba probleme si sa aiba dovezi clare.
Descendentii defunctului beneficiaza de rezervă succesorală, adica o cota mai mica pe care o primesc sigur chiar daca sunt dezmosteniti.
Conform Art. 1088 Cod Civil despre Întinderea rezervei succesorale:
"Rezerva succesorală a fiecărui moştenitor rezervatar este de jumătate din cota succesorală care, în absenţa liberalităţilor sau dezmoştenirilor, i s-ar fi cuvenit ca moştenitor legal."
Asta inseamna ca toti cei 3 copii au dreptul la mostenire dar cota lor poate fi micsorata la cel putin jumatate din cota lor legala.
In acest caz, daca nu exista sot supravietuitor, cota legala a fiecarui copil este de 1/3 iar rezerva succesorala a fiecaruia este de 1/6. Deci cei 2 dezmosteniti au dreptul la 2/6 din mostenire iar beneficiarul mostenirii la cota de 4/6 parte din totalul bunurilor incluse in masa succesorala.
Daca exista sot supravietuitor, cota legala a unui copil este de 1/4 parte iar rezerva lui succesorala este de 1/8 parte.
Corect, dar daca exista act de vanzare pe proprietatea respectiva Art. 1088 Cod Civil devine nul
Un articol de lege nu poate sa devina nul, ci inaplicabil.
Da. se poate face contract de vanzare cumparare dar atunci vorbim de diminuarea masei succesorale nu de dezmostenire. Atentie ca contractul de vanzare cumparare poate fi atacat daca se dovedeste ca ascunde o donatie.
Este posibil, atâta timp cat ceilalți doi au uitat complet de existenta lui și vine doar sa și ia partea.
Da, este posibil in caz ca acel singur copil a fost mai apropiat de persoana in cauza, iar restul s-au detașat de el, asta ar fi cam singurul motiv pentru care o persoana lasă moștenirea inegal dacă are copii, însă, poate exista și o varianta cum ca persoana căruia vrea sa ii lase averea a oferit o suma de bani/in natura înainte de decesul persoanei ce are averea pentru ca acesta sa ii lase doar persoanei care le-a înmânat celorlalte persoane suna de bani/in natura respectiva
Nu este obligat sa ofere mostenirea, si nu poate sa dea totul doar la unul din copii decat partea lui(tatal).
Se poate, daca nu ii declara pe ceilalti si are un avocat bun iar ceilalti nu stiu de treaba asta decat dupa ce este facut tot.Trist dar stiu un caz
Imi poti povesti ce s-a intamplat si dupa?
Cazul ce il stiu este despre un frate dezmostenit/nedeclarat, au trecut casa, pamanturi tot impartite intre ceilalti 2 frati si fratele dezmostenit a aflat dupa ceva timp, putea sa faca rau parintilor, celorlalti frati si avocatului care a facut asa ceva si sa isi ia inapoi partea insa din dragoste pentru parinti a renuntat la dreptul lui.
Da se poate se ii dea doar la unul dintre ei, dezmostenindu-i pe ceilalti 2.