Intai intrebi care este motivul pentru care ai fost informat sa nu te mai duci la servici.
In functie de motiv, iei alte decizii:
- daca nu au curent electric - esti informat ca-i defectiune
- daca nu au materie prima si nu ai de ce sa te duci ca sa nu pierzi timp, iarasi este o alta informatie
- daca nu mai au nevoie de tine ca s-au facut restructurari, tot trebuie sa te duci ca sa semnezi actele de lichidare samd.
Pai, legal nu pot face asta decat daca esti in perioada de proba. altfel ai 20 zile de preaviz in care trebuie sa te primeasca la munca si sa te plateasca
Cine te sună? Un șef, fără explicații? Nu este de făcut, ci ce să faci tu. Dacă nu te mai duci, te poate da apoi afară fiindcă nu te-ai prezentat la serviciu. Nu este o situație obișnuită și trebuie clarificată punctual.
Să-ți cauți alt serviciu și să te interesezi daca ti-au desfăcut contractul de munca.
Daca apar la ANAF înseamnă că nu mi-a desfăcut contractul de muncă?
Depinde de situatie. Daca esti in perioada de proba, te poate concedia fara preaviz. Daca ai contract de munca, trebuie sa-ti dea preaviz, dupa cum este prevazut in contract. Fara preaviz te poate concedia doar pentru abatere disciplinara grava.
E posibil ca ti-a cerut sa nu mai mergi, deoarece nu mai au de lucru si sa fie definitiv concediat sau o perioada.
E posibil ca angajatorul, chiar daca ai semnat contractul, sa nu-l fi inregistrat la ITM.
Am prezentat cateva situatii, dar ele pot fi mai multe.
Tu, in functie de situatie trebuie sa mergi la firma si sa ceri lamuriri. In functie de situatie poti ulterior sa actionezi.
In orice caz, demiterea trebuie sa-ti fie data in scris.
Daca cei de la firma nu te baga in seama sau nu aplica legea in concedierea ta, trebuie sa faci plangere la ITM. Daca nici asa nu se rezolva, faci plangere la judecatorie.
Ei mi-au dat o adeverință cum că am lucrat la ei.Dar eu nu am semnat nimic că plec.
De asemenea mi-au platit zile de concediu...
Problema ese mai complexa. Ai avut contract de munca pe termen nedeterminat sau pe termen determinat?
Pe termen determinat
Si cand trebuia sa se termine? Daca ai ajuns la termenul prevazut in contract, s-a procedat corect. Contractul s-a terminat, deci si activitatea ta in firma. Ai primit si drepturile ce ti se cuveneau.
Poate trebuia o decizie a angajatorului in care sa se prevada ca, in conformitate cu contractul de munca, se incheie perioada de lucru.
Depinde ce scrie in adeverinta.
Mai trebuia sa intocmesti o foaie de lichidare. Dar daca angajatorul a stabilit ca nu trebuie, nu o face, dar sa-ti dea o dovada ca ai plecat fara litigii din firma.
Adeverința a fost dată cu concediile, salariile brute, nete...
Inseamna ca ti s-a terminat perioada de contract si ti-au zis ca nu mai au nevoie de tine.
Nu te mai duci. Dar e ciudat modul asta de a te anunta prin telefon. Trebuie sa-ti spuna de ce sa nu te mai duci, daca s-a incheiat contractul de munca si in ce conditii.
Vorba romanului un sut in fund un pas inainte mai sunt si alte locuri de munca nu lasa capu plecat poate ca vei gasi ceva mai bun si mai bine platit.fii tare si mergi inainte