| Raulica98 a întrebat:

Buna ziua, deci am o problema cu primăria și nu știu cum sa o dau în judecata pe motiv ca ma minte de 2 3 ani, am hârtii cum ca trebuie sa primesc 8 hectare de pământ și primarul tot ma minte de de vreo 3 ani pe tema asta ca peste o luna se rezolva și tot asa si nu stiu cum sa procedez în situația asta. Dacă cineva a mai fost în situația asta ma poate îndruma ce ar trebui sa fac și cum as putea avea câștig de cauza sau dacă puteți sa-mi recomandați vreun avocat din județul Timiș sau Arad, mulțumesc anticipat!

8 răspunsuri:
| CodrutElian1990 a răspuns:

Daca nu te pricepi la trebile judecatoresti angajeaza-ti un avocat, dar ezi sa nu fie om de-al primariei. Inainte de a-l angaja consulta un avocat sa vezi daca, cu actele pe care le ai, poti avea castig de cauza.
Daca iti spune ca da, poti angaja un avocat, El va stii ce are de facut. fara el, primaria te invarte cum vrea ea.
Ti-o spune un om care a castigat mai multe procese cu doua primarii: au incercat sa ocoleasca legislatia in vigoare, aducand ca motivare si situatii de plan de pe timpul lui Ceausecu, anulate dupa '90.

| wj a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Deci sa angajeze un avocat, dar inainte sa consulte un avocat?!?!?!
Ideea e sa se stie ce acte are sa primesca cele 8ha, daca e cerere, daca e PV de punere in posesie, daca e HJ, daca are doar cerere, etc.
Demersul e sa ai ceva la mana, daca ai se depune cerere cu nr de inregistrare la primarie si ei sunt obligati sa raspunda scriptic in 30 de zile. In caz contrar se depune plangere si primaria primeste amenda. Pe langa asta cu raspuns sau refuz de raspuns depui plangeri la prefectura, ANRP, OCPI, etc.
Tu poate esti caz special din zona necooperativizata.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru wj):

E diferenta intre a consulta sau a angaja un avocat. Il consulti sa vezi daca cu ceea ce ai poti sa deschizi un proces cu sorti de izbanda. Ca asa doar de dragul de a-l deschide, o poti face, dar nici avocatul nu-l castiga. Si platesti cheltuieli de judecata: ale tale si ale celui pe care l-ai dat in judecata. Inclusiv avocatul.
Nu are rost sa mearga pe la toti sfintii, deoarece problema cu fondul funciar o rezolva tot Comisia din primarie. Poate face o plangere la Comisia Judeteana de Fond Funciar de pe langa prefectura judetului in care se afla primaria. Asta ca, daca ajungi la judecata sa ai justificare ca ai facut demersurile necesare.
Daca primaria nu iti raspunde in 30 de zile (mai lasi cateva zile de rezerva) sau iti raspunde negativ, mergi la un avocat cu documentele si-l consulti. Poate sa-ti ia cazul pe loc.
Nu are rost sa mai umbli pe la toate usile ca boala lunga moarte sigura. Judecatoria da o sentinta care poate fi atacata in apel de una sau ambele parti, daca nu convine. In apel se da o decizie definitiva, executorie. Daca in timp de 30 de zile de la primirea sentintei poti face plangere penala si sa actionezi cu un executor. Tot avocatul te ajuta.
Nu, personal am teren din CAP, iar dupa sotie zona necolectivizata.
Eu am avut problema cu titlul de proprietate. La sotie a fost ceva mai complicat: numele din actele de nastere erau diferite intre frati si intre copii si parinti si notarii nu au vrut sa faca acte de iesire din indiviziune. Cu o alta primarie am avut probleme urbanistice: am desfiintat hotararile consiliului local cu parcarile cu plata si am obtinut stabilirea domiciliului in zona destinata caselor de vacanta.

| Raulica98 explică (pentru wj):

E o hârtie de despăgubire de acum 20 de ani

| badpanda a răspuns:

Discuta cu un avocat, nu ai ce sa mai astepti.

| wj a răspuns:

Salut,
ce hartii ai mai exact? Si despre ce UAT este vorba

Deci ideea e ca e o hârtie de despăgubire de acum aproximativ 20 de ani, am moștenit câteva hectare de pământ și mai trebuia sa primesc si niște pământ de pe hartia aia de despăgubire pe care batrana nu l o primit când a fost in viata, batrana a umblat cand a fost în putere acum mulți ani în urma si a vrut sa i dea banii pe hectarele alea și a refuzat deoarece era o suma mica și au zis sa i dea pământul și a mai umblat ea, dar fără succes, primarul tot spune ca nu e problema și ca se rezolva, da a trecut aproape 3 ani si numa din minciuna în minciuna, el are si o asociație agricola, am uitat sa menționez asta

Deci ideea e ca e o hârtie de despăgubire de acum aproximativ 20 de ani, am moștenit câteva hectare de pământ și mai trebuia sa primesc si niște pământ de pe hartia aia de despăgubire pe care batrana nu l o primit când a fost in viata, batrana a umblat cand a fost în putere acum mulți ani în urma si a vrut sa i dea banii pe hectarele alea și a refuzat deoarece era o suma mica și au zis sa i dea pământul și a mai umblat ea, dar fără succes, primarul tot spune ca nu e problema și ca se rezolva, da a trecut aproape 3 ani si numa din minciuna în minciuna, el are si o asociație agricola, am uitat sa menționez asta!