| RusuCValeriu a întrebat:

Bună ziua...doresc dacă se poate un răspuns cât mai concret de la cineva care a trecut prin așa ceva sau cunoaște legile germane mai bine...
Acum un an statul german mi-a oprit alocația pentru copii din motiv că nu am mai trimis nicio modificare la ei după solicitare iar acum am nevoie de dovada încetării alocației pentru a putea băga dosarul pentru alocație în România...cum trebuie să procedez și unde trebuie să ajung să pot face rost de acea hârtie și ce acte îmi sunt necesare....este urgență

1 răspuns:
| Miranjacanela40 a răspuns:

In primul rand statul German nu oferă alocație la copii așa cu se oferă în Romania. De exemplu lucrezi sau nu în România primești alocație in schimb in Germania statul oferă bani Kinder Geld pentru părinții care plătesc taxe în Germania să fiu mai exact in Germania dacă nu mai lucrezi și ești în șomaj 3 luni bani copiilor nu îi mai primești. Deci să ne înțelegem dacă ți sa închis contractul de muncă pe meleagurile Germane trebuie să închizi tu bani copiilor, asigurarea medicală și să ceri închiderea Anmeldung pentru că dacă nu o faci vei avea de plată bani grei. Poți căuta pe google familia kase din judetul unde ai fost luat în spațiu și să trimiți un email și să le ceri o adeverință că ei nu îți mai plătește bani copiilor și că dorești să te înscrii la alocația copiilor din Romania.