| anelice a întrebat:

doresc niste sfaturi pentru.rezolvarea urmatoarei pb.Este vb.despre o succesiune deschisa in instanta de mama vitrega in calitate de raclamata in urma decesului tatalui meu. Bunul, imobil care compune masa succesorala este apartamentul pe care l-a avut tatal meu inainte de casatoria cu sotia lui, prin urmare fiind bun propriu. In intampinarea facuta de sotia lui ea solicita 3/4 din casa luandu-se in consideratie ca este bun propriu prin conventia tacita dintre cei doi, si la masa succesorala s aintre doar 1/2 din imobil si nu tot imobilul. A evaluat imobilul care este un ap.cu 3 camere decomandat in Bucuresti la 7000 ron, evident ca a platit taxa de timbru la acesta valoare.La primul termen a venit cu alta intampinare in care modifica suma prin care evalua ap. din 7000lei afirmand ca a fost o greseala la 10.000.000 lei taxa de timbru fiin 3320 lei, care sustine ca trebuie sa o platesca paratii, deoarece noi contestam ce a cerut ea in prima intampinare. Avocata noastra a obtinul cf. legii 146/97 art.20 sa paltim 1/2 deoarece contestam doar 1/2 din imobil. Intrebarea mea este: reclamanta poate solicita orice, dar chiar sa evalueze ap.la o suma asa exorbitanta doar pentru. a ne pune la cheltuieli? nu se poate contesta cumva ca este supreevaluata valoare ap? Va multumesc, o zi buna

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Daca ai o avocata iti poate explica in cunostinta de cauza, noi ne putem doar da cu presupusul.
Daca as fi judecator in cazul de fata, i-as acorda dreptul solicitat cu conditia sa va despagubeasca pentru cota voastra de 1/4 din imobil, cu suma de 2.500.000 RON care v-ar reveni conform declaratiilor sale. In plus as obliga-o sa plateasca impozitul pe avere la valoarea la care a evaluat singura imobilul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inteleg ca ai un avocat.este cel mai in masura sa dea detalii.pe mine personal ma deprima cei hrapareti care dupa ce un om care a iubit, a muncit, a crescut copii, a murit, acestia se reped si imparta coliva sau sa o ia ei toata, in cazul de fata apartamentul respectiv.sunt josnici si au o parere f proasta despre ce inseamna respect fata de munca unui om si drepturile urmasilor acestuia. daca e mama vitrega ai mai trebuie minte.nu e decat o profitoare.lamuresteo ca daca nu va intelegeti jumatate din bani vii mananca avocatii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga Anelice, trebuie sa aveti un avocat bun si de incredere care sa va reprezinte, sa va dea toate sfaturile ca sa va castigati dreptul dupa tatal vostru. Nu poate evalua ea apartamentul ci un expert impus de instanta judecatoreasca. Vorbiti cu avocatul si luati unul care este specialist in partaje si imobiliare. Si avocatii sunt impartiti pe specialitati (divorturi, imobiliare, etc). Aveti grija de ceea ce va ramas de la tatal vostru.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hei, hei, nu esti clara in ceea ce zici. Intampinarea a depus-o la pretentiile voastre, pe care le-ati avut prin intampinarea voastra. Raspunde-mi la cateva intrebari
1. Bunul pe cine are proprietar in acte?
2. Cu ce motivezi ca a fost dobandit inainte de casatorie?
3. Cum isi argumenteaza cererea mama vitrega?
4. Ce vreti voi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista firme specializate care evalueaza apartamentul la pretul pietei. legea impune un pret legal dar care nu este real.