| AAnton a întrebat:

Doresc o lamurire de la cineva care se pricepe mai bine la codul fiscal.

In codul fiscal pe 2016 in art 465 sunt doar doua alineate cu valorile de impozitare:
-Alin(2) Terenuri cu constructii si terenuri cu alta categorie de folosinta decat cea de terenuri cu constructii in suprafata de pana la 400mp.
-Alin(3) Terenuri cu alta categorie de folosinta decat cea de terenuri cu constructii, pentru suprafata care depaseste 400mp.

http://www.primariaorasbragadiru.ro/downloads/taxe/2016. pdf pagina 5 pentru articolul 465.

Ei fac referire in codul fiscal doar la terenurile pana in 400mp cu o constructie pe ele si de cele peste 400mp fara constructie pe ele. Intrebarea mea este:
Ce se intampla exact cu terenurile cu constructii in suprafata de peste 400mp(mai trebuia un alineat exact si pentru aceasta categorie ca sa nu mai existe interpretari)? De ex. un teren de 300mp cu o constructie de 100mp intra cu toata suprafata la curti-constructii conform alin2 pentru ca este pana in 400mp, dar un teren de 1000mp cu o constructie de 100mp cum se calculeaza exact?

Multumesc.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Terenul se impoziteaza separat, respectiv partea de 400 mp (conform tabelului de la alin.2 al Codului fiscal) si partea ce depaseste 400 mp (conform tabelului de la alin.4).
La intrebarea anterioara ti-am citat prevederile din Codul fiscal.
Fiind impozit local primaria il poate majora, cu pana la 50%.

| AAnton explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc pentru raspuns inca o data. Vroiam, sa fiu sigur. Alineat 3 v-ati referit cand ati scris 4 pentru cel ce depaseste 400mp. Mai am cateva nelamuriri...

Am vazut ca se mai vorbeste ca trebuie casa/terenul sa fie trecute in registrul agricol.....cine face aceasta inscriere, eu sau automat primaria conform actelor depuse? Mie mi-au spus ca dupa receptie, trebuie mers la taxe si impozite sa deschid rol fiscal si cam atat.

***Dupa ce se face receptia casei si se deschide rol fiscal se face automat aceasta impartire, 400mp curti constructii + restul arabil? sau mai trebuie depus ceva si daca da, unde? E normal sa treaca ei automat toata suprafata de1000mp in curti-constructii?!

Multumesc.

| alessia5158 a răspuns (pentru AAnton):

Nu se face nimic "automat"! --- numai prin ceea ce declari. Terenul il imparti dupa cum doresti si il inregistrezi, in registrul agricol, dupa categoria de folosinta. -

| Ioandelasal a răspuns (pentru AAnton):

Trebuie sa mergi tu la Registrul agricol si sa declari.
Ai intabulat terenul si casa in Cartea funciara?