Terenul se impoziteaza separat, respectiv partea de 400 mp (conform tabelului de la alin.2 al Codului fiscal) si partea ce depaseste 400 mp (conform tabelului de la alin.4).
La intrebarea anterioara ti-am citat prevederile din Codul fiscal.
Fiind impozit local primaria il poate majora, cu pana la 50%.
Multumesc pentru raspuns inca o data. Vroiam, sa fiu sigur. Alineat 3 v-ati referit cand ati scris 4 pentru cel ce depaseste 400mp. Mai am cateva nelamuriri...
Am vazut ca se mai vorbeste ca trebuie casa/terenul sa fie trecute in registrul agricol.....cine face aceasta inscriere, eu sau automat primaria conform actelor depuse? Mie mi-au spus ca dupa receptie, trebuie mers la taxe si impozite sa deschid rol fiscal si cam atat.
***Dupa ce se face receptia casei si se deschide rol fiscal se face automat aceasta impartire, 400mp curti constructii + restul arabil? sau mai trebuie depus ceva si daca da, unde? E normal sa treaca ei automat toata suprafata de1000mp in curti-constructii?!
Multumesc.
Nu se face nimic "automat"! --- numai prin ceea ce declari. Terenul il imparti dupa cum doresti si il inregistrezi, in registrul agricol, dupa categoria de folosinta. -
Trebuie sa mergi tu la Registrul agricol si sa declari.
Ai intabulat terenul si casa in Cartea funciara?