anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Doresc sa aduc din china niste produse.
Am cumparat 50 de produse si au venit la vama (EMS posta romana), vamesul mi le-a dat dar a zis ca data viitoare nu mi le mai da.

Toate 50 produse = valoarea 10$ pe colet, chinezu a scris : NU SUNT DE VANZARE, SUNT MONSTRE.Greutate 1.5 KG...
Am explicat vamesului ca sunt monstre si ca le ofer gratuit pe siteul meu, si ca nu le vand.

art. 128, alin. 8, litera e." - spune ca ai voie sa aduci monstre, dar cate din accelasi produs nu zice.

Cum pot proceda sa pot lua si data viitoare, data viitoare mentionez ca vreau sa iau 200.
Ce solutii exista sa nu platesc taxe sau sa platesc cat mai putin.
Ce solutii sunt pe Persoana Fizica?

Astept raspuns,
Va multumesc

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Indiferent pe ce persoana vin marfurile (fizica ori juridica) taxele vamale sunt aceleasi. Va trebui ca expeditorul sa scrie ca sunt mostre si pe actul de insotire a marfii, nu numai pe colet. Totusi, avand in vedere ca ai primit acum mostre, o sa fie greu de sustinut ca si urmatoarele sunt tot mostre. Numai bine!

| RS4 a răspuns:

Mai comdana linistita! vamesii se mai schimba, poate nimeresti altul! oricum incerci sa-i convingi ca nu e valoare mare si sunt mostre gratuite! doar nu ti-or expedia coletul inapoi! happy
P.S. : sper ca nu e canabis happy

| grgdlk a răspuns:

Nu ma pricep dar ce vreau sa spun este ca vamesul ala cu siguranta a vorbit tot cum vorbesc si eu acum fara sa aiba habar de vreo lege de vreun drept sau vreo restrictie, el probabil doar are o idee in mare cam cu ce se mananca chestiile astea si atat!