Lege exista dar nu pentru poza masinii, doar daca apari si tu in poza.
Exista prevederi ale Codului civil, in baza carora iti poti apara dreptul la propria imagine, citez:
"ART. 73. Dreptul la propria imagine
(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.
(2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Dispoziţiile art. 75 rămân aplicabile."
Daca apari in poza poti sa-l dai in judecata, in baza raspunderii delictuale, si sa soliciti stergerea imaginilor si chiar o suma de bani drept daune morale.
Da, ai dreptul la propria imagine și la protecția acesteia.
Poți cere FB ștergerea postării.
Poți face asta și în instanță, inclusiv să ceri daune.
Dar ca fapt divers, ai o mare parte din vină - obligația ta în calitate de șofer este să păstrezi o distanță față de mașina din fața ta astfel încât INDIFERENT de manevrele acesteia să poți OPRI în siguranță, nu să intri pe contrasens să o ocolești!
Ioan, Mihai va mulțumesc ca mi-ați raspuns. Știu exact ca trebuie sa păstrez distanța, dar pe baza acestui video poli te ia a declarat ca nu pot fi tras la raspundere. Deci sa înțeleg ca video lui nu are nicio valore nicaieri? În video și în poza nu ma văd pe mine fizic, se vede masina în mers și numărul de înmatriculare care îmi aparțin, plus ca a postat plângerea și răspunsul politiei negru pe alb pe foaie unde este prezentat șeful politiei și semnătura acestuia, eu favând parte din ele apărând ca conducător cu numărul de înmatriculare XX XX XXX CARE ÎMI APARȚIN.
N-ai ce face, acel video a fost facut pe domeniul public, nu pe domeniul privat, cum ar fi la tine in curte.