Conform art.2, alin.(2) din OUG 111/2010, privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, cu md. si compl. ulterioare, se ia in considerare salariul net, citez:
"(2) Cuantumul indemnizaţiei lunare prevăzute la alin. (1) este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului. Cuantumul minim al indemnizaţiei lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2, 5 la valoarea indicatorului social de referinţă, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăşi valoarea de 8.500 lei."
Daca media salariului net este de 2.400 lei atunci indemnizatia va fi de 2.040 lei lunar.
Ună ziua! În ceea ce privește calculul concediului de paternitate, acesta se face pe baza venitului net, nu brut. Prin urmare, ar trebui să luați în considerare venitul net pe care l-ați obținut în ultimele 12 luni. Conform legislației din România, concediul de paternitate este plătit de către Casa de Asigurări de Sănătate și este calculat la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, cu o limită maximă a indemnizației de 12 salarii minime pe economie.
În cazul dvs., media veniturilor nete din ultimele 12 luni este de aproximativ 2400 de lei (calculată ca medie între 2200 și 2600). În funcție de salariul minim pe economie în vigoare în momentul acordării concediului de paternitate, indemnizația lunară ar putea fi de aproximativ 2040 - 2400 lei (calculată ca 85% din media veniturilor nete). Este important să rețineți că acestea sunt estimări și că valoarea exactă a indemnizației depinde de legislația în vigoare și de veniturile dvs. efective.