Nu tu (fiind cumparator) trebuie sa intabulezi constructia si terenul aferent in CF, aceasta trebuie s-o faca proprietarul actual (vanzatorul).
Daca nu izbuteste cu primaria atunci poate face o actiune in obtinerea dreptului de proprietate asupra restului terenului prin uzucapiune. In baza hotararii judecatoresti si actelor asupra terenului pe care este proprietar acum, va intabula intregul teren in cartea funciara si de asemenea constructiile existente.
Am procură în numele propietarului, deci pot face câteva demersuri și eu.
,, Nu tu (fiind cumparator) trebuie sa intabulezi constructia si terenul aferent in CF, aceasta trebuie s-o faca proprietarul actual (vanzatorul)." - dar tocmai asta este problema - OCPI nu mai intabulează ce e în acte (292 mp) ci toată curtea (492 mp cât a reieșit la măsurătoare), dar a venit referat de la OCPI că trebuie pusă posesia pe restul de teren, iar primăria nu dă posesie, deci nu pot face DELOC cadastrul dacă nu îmi dă posesie primăria.
Ce pot face să iau posesia pentru restul de teren de la ei? Sunt Gigi-contra rău de tot, mai ales că le-am dus și procesele-verbale de vecinătate semnate, referatul și noul CAD realizat de topograf.
Pe langa uzucapiune se poate face si o actiune in constatarea dreptului de proprietate.
Totusi ar fi bine sa discuti cu un avocat, acesta vazand toate actele in legatura cu terenul respectiv te poate sfatui in cunostinta de cauza.
Nu aș vrea să apelez la calea judiciară, ci dacă se poate aș dori să rezolv amiabil...
O cale legislativă de,, atac", printr-o lege, există?
De asemenea, există vreo lege pentru care motivele lor de refuz punere în posesie de mai sus să fie întemeiate/neîntemeiate?
Din punct de vedere legislativ, cum pot proceda pentru că să le argumentez că ei trebuie să îndeplinească o anumită lege având în vedere toate cele prezentate când am depus cererea?
Ti-am spus 2 cai legale, mai exista si a treia dar tot printr-o actiune in judecata, respectiv in baza legii 18/1991 (legea fondului funciar) sau L.554/2004 (legea contenciosului administrativ).
De aceea ti-am spus sa te adresezi unui avocat, acesta studiind toate actele pe care le are proprietarul va putea sa-ti indice calea corecta de urmat.