| mirakonto a întrebat:

Bună ziua. Este normal sa fiu angajata de 6 zile și încă sa nu fi semnat niciun contract de munca? Deși la început mi se spunea ca voi fi angajata cu contract de munca.

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este normal si nici legal, contractul individual de munca trebuie incheiat inainte de inceperea muncii de catre angajat.
Vorbeste cu seful tau direct sau du-te la compartimentul de resurse umane a angajatorului.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu! Conform Codului Muncii, primirea la munca a persoanelor fara incheierea unui contract individual de munca in forma scrisa (munca la negru) constituie contraventie. Angajatorul este obligat ca, inaintea inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca. Incalcarea acestei obligatii de catre angajator se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei, conform Codului Muncii, art. 260 alin. (1) lit. p).

| darrio2007 a răspuns:

Nu este normal. Trebuia sa ai contractul incheiat si semnat, inainte de a incepe sa lucrezi.

| anonim3247 a răspuns:

O să îți facă

| mirakonto explică (pentru anonim3247):

Credeți că este greșit sa îl întreb zilele acestea despre contractul de munca?

| anonim3247 a răspuns (pentru mirakonto):

O să îți facă contract

| mirakonto explică (pentru anonim3247):

Am vorbit astăzi cu șeful despre contract și mi-a spus ca în principiu sa mai aștept încă o luna. Mie nu mi se par normale astfel de lucruri...

| anonim3247 a răspuns (pentru mirakonto):

Dacă ți-a spus să mai aștepți 1 lună nu o să îți facă contract. Caută-ți în altă parte.