| Alexaiz a întrebat:

Buna ziua! Eu cu sotul meu dorim sa cumparam un apartament. Avem posibilitatea de a fi amandoi trecuti in actul de propietate si deci, de a fi amandoi propietari ai locuintei? Mentionez ca banii provin de la parintii nostri.

Răspuns Câştigător
| Yuoia a răspuns:

Automat veti fi amandoi coproprietari. Legea asa spune ca o locuinta cumparata in timpul casatoriei este bun comun.
Dar, un sfat preventiv. Pentru a evita eventuale neplaceri de viitor (pe care eu nu le doresc nimanui!), e bine ca in contractul de vanzare-cumparare sa mentionati ca banii sunt donati de parinti. Eventual si cota data de fiecare.

4 răspunsuri:
| rockinit a răspuns:

Aveți dreptul de a fi trecuți amândoi in actul de proprietate. Majoritatea fac așa.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Aveti posibilitatea

| Lioana a răspuns:

Daca sunteti casatoriti bineinteles ca veti fi amandoi proprietari. Chiar daca contractul de vanzare cumparare il semneaza doar unul din voi veti fi amandoi proprietari pentru ca un imobil dobandit in timpul casatoriei e bun comun. Asta daca nu cumva ati semnat vreun contract prenuptial.
Parintii pot fi trecuti in contract ca procuratori de fonduri daca asa se doreste, dar atunci trebuie sa se prezinte si ei la notar.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Un imobil cumparat pe durata casatoriei este legal bun comun, fiind cumparat, de regula, in cote egale.
Doar daca sotii convin se pot trece alte cote in contractul de vanzare-cumparare.
Nu este nevoie sa se treaca in contract de unde provine suma cu care se plateste.