| George5674 a întrebat:

Buna ziua. Eu locuiesc în chirie și doresc sa plec din apartament. Dar am de platit cam 800 lei pe 2 luni la întreținere. Dar nu am bani sa plătesc. Îmi poate face ceva proprietarul apartamentului chiar daca am făcut un contract de închiriere?

7 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

În contract scrie de regulă și că chiriașul este obligat să plătească întreținerea și utilitățile. Deci da, te poate da în judecată dacă pleci fără să plătești.

Bula
| Bula a răspuns:

Da, te poate da in judfecata si daca castiga atunci va trebui sa-i platesti chirie si cheltuieli pana ce vei achita inteaga datorie + cheltuieli de judecata.
Astfel, datoria totala pentru care vei putea fi executat poate fi mai mare de 10 ori sau chiar mult mai mare.

Te sfatuiesc sa te intlegi cu proprietarul, sa te imprumuti de la cineva si sa-ti platesti datoria, ca sa nu ajungi la judcata!

| gabicoo a răspuns:

Scapi doar dacă pleci in Coreea de Nord.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Te poate da in judecata, pe cale civila, obtine hotararea de plata a datoriei, la care se adauga penalitati de intarziere, dobanda, penalitati de intarziere si cheltuieli de judecata (taxa judiciara de timbru si posibil onorariu avocatial) si apoi pune hotararea in executare silita, adaugandu-se si cheltuielile de executare, toate aceste pot dubla datoria sau chiar mai mult.
Asa fiind ar fi bine sa platesti la zi, vei scuti timp si bani.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Dar apa rece, apa calda, gaz, lumina si caldura ti-a placut sa ai, nu?
BMW ai dar n-ai bani de intretinere. Cand va vad cu atatea pretentii, dar rupti in f.nd!
Te imprumuti si platesti datoria, nu lasi omul asa!

https://www.tpu.ro/......-se-poate/

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru George5674):

Cocalarul tipic.