anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua,

Eu locuiesc temporar la cineva si tocmai ce m-am mutat de la o familie rea si pusa numai pe scandal unde am locuit cu chirie. Cand m-am pus si eu la locul meu si atunci cand toate erau frumoase, nu -stiu-cum fosta proprietara a aflat unde m-am mutat si astazi sa vina cu muschii umflati la poarta pusa pe scandal. Motivele sunt unele absurde, nu are rost sa intru in detalii. Stiind cine este am deschis poarta, iar dansa a intrat in mod abuziv pe proprietatea omului. Bineinteles ca nu este casa mea, dar stau aici momentan si fara chirie pentru ca omul m-a inteles atunci cand am spus ca inculta de fosta proprietara ma dadea afara inainte de termen.

Am incercat sa-i opresc acccesul in curte, dar pur si simplu a intrat cu forta. Tot cu forta am scos-o si eu. Altfel nu se putea.

Tot astazi am fost la politie unde am depus o reclamatie in care am scris ce s-a intamplat inclusiv ca a intrat in mod abuziv pe proprietate. Intratul in mod abuziv pe proprietate ( violul de domiciliu ) este cumva considerat fapt penal?

Va multumesc!

3 răspunsuri:
| Peridava a răspuns:

Este o infractiune cu siguranta. Dar nu tu esti proprietarul, nu ai nici un drept acolo...
Ai gresit ca i-ai deschis, mai ales ca stiai ce fel de om este.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este viol ci violare de domiciliu, conform Codului penal, citez:
"ART. 224.Violarea de domiciliu  
  (1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţa sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (2) În cazul în care fapta este săvârşită de o persoană înarmată, în timpul nopţii ori prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."

| addyC a răspuns:

Da, este fapt penal.
Nu are nicio importanta faptul ca nu esti proprietarul imobilului. Infractiunea de violare de domiciliu ocroteste pe cel care foloseste in fapt imobilul, neavand importanta cine este proprietarul. Ba chiar proprietarul, daca ar intra abuziv peste chirias poate raspunde pentru violare de domiciliu. Este foarte bine ca ai mers la politie.