anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua! Exista vreun site pe care se regasesc schemele blocurilor dintr-un anumit oras?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Dispunerea blocurilor o gasesti la primaria orasului. Daca orasul are si unitate militara o gasesti si acolo dar o dau mai greu. La noi ce stie toata lumea este secret militar. laughing Schema de constructie a blocurilor se afla la firma care le-a construit. Daca s-a desfintat poti afla la arhivele nationale, sediul judetean.

7 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Schema dispunerii blocurilor su schema de constructie (planul blocului, dispunerea apartamentelor)?

| anonim_4396 explică (pentru Salontanul):

Oricare din acestea.

| Salontanul a răspuns (pentru anonim_4396):

S-ar mai putea ca acele scheme sa le gasesti si la primarie. Pe vremea lui Ceausescu erau. Nu stiu daca se mai practica astazi!

| Salontanul a răspuns (pentru anonim_4396):

Dispunerea blocurilor o gasesti la primaria orasului. Daca orasul are si unitate militara o gasesti si acolo dar o dau mai greu. La noi ce stie toata lumea este secret militar. laughing Schema de constructie a blocurilor se afla la firma care le-a construit. Daca s-a desfintat poti afla la arhivele nationale, sediul judetean.

| Frank51 a răspuns:

Nu cred că e legal așa ceva.

| Zuzu1991 a răspuns:

Site, nu
numai la primarie, iar spre deosebire de TOATE raspunsurile de mai sus, hai sa introduc un cuvant cheie care e... REVOLUTIONAR la intrebarea ta, si care ("incredibil" dar) lipseste cu desavarsire din restul raspunsurilor

prin lege este ILEGAL sa construiesti ceva, ORICE AR FI ACEL CEVA (inclusiv un sopron) fara sa faci o chestie mica numita...
CADASTRU
pe care sa il inregistrezi la primarie, pentru care trebuie sa obtii aprobare si pentru care trebuie sa platesti taxe (NUMAI reparatiile nu sunt taxate, de gen vreau sa imi repar peretii casei sau acoperisul) si care poate ajunge la 8mii de lei pentru o mansarda intr-un orasel mai rasarit
fara cadastru...
1. iei amenda
2. esti obligat sa demolezi, sau mai rau, ti se demoleaza fortat

deci, DA, ABSOLUT gasesti schemele dar numai la primarie, nu pe un site, dar nu stiu exact cum le poti si accesa, nu am incercat niciodata, dar am impresia ca ai dreptul...

| Salontanul a răspuns (pentru Zuzu1991):

De la Cadastru (CF) poti cere Plansa de Cadastru doar ca asta nu te ajuta cu nimic! Ca sa poti lua o copie a Plansei de Cadastru trebuie sa detii un act de proprietate. Pentru celelalte nu poti lua si chiar daca ai putea, pentru un oras intreg platesti o avere de milionar in dolari. De la CF poti ridica, contra cost, doar extrasul de informare si ala costa 20 lei bucata. Oricum nu te incalzeste cu nimic ca nu scrie decat suprafata totala. Nu da si schema. De aia n-a vorbit nimeni de Cadastru.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da. pe site uri de documented leaked de la armata rusa si sovietica. Dar nu aveau decat pentru orase mari si acum tot ce au e digital