| MichaelScofieldPB a întrebat:

Fac apel la cei dintre voi care cunosc domeniul.Am luat o amenda in aceasta perioada de carantina, totul ok mi-am asumat-o pana astazi cand deschid plicul cu amenda. 5000 ron.Pe amenda scrie ca nu am avut adeverinta (adeverinta aveam, pentru activitati in aer liber), politistii nu s-au legitimat, nu mi-au dat sa semnez procesul verbal.Inaintea incidentului am intalnit un prieten, acea persoana fiind cu mine pana cand am luat amenda(din acest motiv nu am insistat cu adeverinta). Este vreo cale sa contest amenda? Sau voi fi nevoit sa o platesc?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca tu consideri ca ai fost amendat pe nedrept poti face plangere contraventionala la judecatorie, in termen de maximum 15 zile de la data primirii procesului verbal de contraventie.
Nu este motiv intemeiat ca nu ai primit pe loc procesul-verbal de contraventie, este legal sa-l faca ulterior si sa ti-l trimita acasa si cam asa s-a procedat acum.
De asemenea ai inlesnirea sa platesti jumatate din minimul amenzii, daca o platesti in maximum 15 zile de la primirea p.-v.c.

Bula
| Bula a răspuns:

Platesti 2500 lei (jumatatea amenzii) in termen de 15 zile lucratoare si ai scapat ieftin.
Daca bagi contestatie, trebuie sa platesti si un avocat, iar daca pierzi, vei plati si cheltuielile de judecata langa cei 5000 lei.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu cred ca se fac abuzuri, de genul lipsea o litera, sau erai la 501m de casa in loc de 500 si ai dat peste un cap de piatra incapatanat

Dar nu cred deloc povestile astea cu aveam declaratie, totul era in regula si mi-a dat amenda. Deci pana la urma care e motivul amenzii? Ca ti a dat si 5000 adica nu minimul, ceva e la mijloc

| sierra1 a răspuns:

"Este vreo cale sa contest amenda?"

doar in justiție

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Se fac abuzuri cu amenzile astea, ai rabdare pîna pe 15 mai cand se va circula fara declaratie, o sa se dezbata saptamîna asta in parlament problema amenzilor date in aceasta perioada, sunt multe abuzuri din partea politiei, dar si românii nu au stat in case nu s au supus deloc regulilor, o cam merită amenda ca ei se cred zmei. Daca tu aveai adeverinta, de ce te au mai amendat? Poate nu avea i bine completata amenda, sau ai iesit in grup mai mare de doua persoane, undeva ai gresit si tu, ca doar nu i ti luai degeaba amenda.Ca sa faci contestatie i ti trebuie avocat, si ala tot pe bani te va reprezenta.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

5000 lei e amenda pe care trebuie să o plătești doar tu? Sau in cei 5000 de lei e inclusă si amenda prietenului?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Peste 80% dintre amenzile din timpul stării de urgență ar putea fi contestate. Ar putea fi deschise 100.000 de procese
https://www.digi24.ro/......se-1301540