anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua!
Fiul meu are 34 de ani; in 2018 in urma deciziei medicina muncii primește pensie invaliditate gr 1 cu însoțitor.
In 2024 se modifică încadrarea în invaliditate gradul 1 Fara însoțitor.
Eu, mama lui, am din 2024 in urma unei depresii o pensie de invaliditate gr 3, (o depresie in remisie deja).
Pot solicita in iulie 2025, când are revizuirea dosarului(decizia că fi permanenta)daca va rămâne la invaliditate gr 1 să fiu asistentul lui social? Cum sa procedez va rog? Mulțumesc

Răspuns Câştigător
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu are nici o treaba depresia. Sunt personaje care nu fac diferenta intre depresie si nebunie! Nu le bagati in seama.

Eu nu inteleg cum pot lasa fara insotitor pe invalizii de gradul I, care si-au pierdut capacitatea de autoîngrijire!
"Invaliditatea este:
1.de gradul I, caracterizată prin pierderea totală a capacităţii de muncă şi a capacităţii de autoîngrijire;"
https://www.mmuncii.ro/......nt/article

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Persoanele cu handicap din Romania sunt protejate conform legii iar atunci cand li se incalca drepturile se pot adresa instantei.
https://indrumari-juridice.eu/......-handicap/

| romeo78 a răspuns:

Doamnă, nu comisia și-a bătut joc în 2024 de dumneavoastră, ci medicul curant al copilului. El l-a declarat Vindecat și nu mai are nevoie de aparținător! Cunosc personal, nu vorbesc din cărți! Nici boala dumneavoastră nu are nimic cu retrogradare de grad al copilului!
Deci, ca să vedeți că nu spun prostii, luați decizia de la Medicina muncii din 2018, cu decizia din 2024 și citiți cu atenție tot ce scrie pe ambele decizii și subliniați acolo unde vedeți schimbarea diagnosticului!
Nu ați dat "dreptul" la medicul care v-a făcut hârtia de diagnostic pentru comisie și vi l-a trecut vindecat!

| Solane a răspuns:

1. Daca i s-a retras dreptul la insotitor, nu poti.
2. Daca tu ai depresie, nu esti acceptata sa fii insotitorl unui bolnav.
Dar poti renunta la pensia ta, declarand ca te-ai vindecat.