Nu spui un element esential pentru un raspuns corect, respectiv daca la data cand te-au prins aveai 14 ani impliniti sau nu. Totusi, de vreme ce te-au amendat cred ca implinisesi deja 14 ani. Minorul sub 14 ani nu raspunde penal iar cel peste 14 ani(pana la 16 ani) raspunde doar daca se constata ca a avut discernamant.
Potrivit Legii nr.126/1995 fapta ta constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Pentru minori limitele minima si mazima ale pedepsei se reduc la jumatate. Opinez ca nu se va aplica pedeapsa cu inchisoarea, cel mult se va face aplicarea art.18^1 Cod penal si se va da o amenda administrativa de la 100 la 1.000 lei ori se va aplica o masura educativa, cred ca avertisment.
Alta data sa fii cuminte si cu minte, cam scumpa distractia. Numai bine!
Da aveam 14 ani impliniti si am avut asupra mea in jur de 25 de petarde... sper sa nu fie puscarie
Din acest punct de vedere poti fi linistit, nu o sa faci inchisoare, ar fi mare ghinion daca ai fi internat intr-un centru de reeducare. Am spus, maximul pedepsei ar fi amenda administrativa.
Câți ani ai? Deținerea de materiale pirotehnice se pedepsește conform legii cu amenda penală.
Probabil ca-ti vor intocmi dosar...Nu stiu, n-am trecut prin asa ceva. Doamne fereste.
Pai daca nu stii nu raspunde
Hooo, esti nebun? După fapte te răsplăteste Dumnezeu! Daca esti asa ticalos, rău o să pătesti!
FreddieM întreabă: