anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua.Ieri in timp ce eram cu niste prieteni in curte la o scoala din apropiere un copil s-a urcat pe o teava de gaz si prin urmare teava s-a rupt din cauza greutatii copilului. Dupa ce a fost oprit gazul politia si directoarea scolii s-au prezentat la fata locului. Politia m-a luat pe mine si pe un prieten sa spun ce s-a intamplat prin urmare suntem martori.Domnul de la politie dupa ce mi-a luat datele a spus ca trebuie sa ma duc la politie sa dau declaratie.Intrebarea este: eu sunt obligat prin lege sa ma duc la politie si sa dau declaratie? sau nu sunt obligat de nimeni? Pentru ca sincer sa fiu nu am chef de politie si alte chesti.Va multumesc

3 răspunsuri:
| Morenna10 a răspuns:

In aceasta situatie s-ar putea sa te incrimineze daca nu mergi

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, esti obligat sa mergi. Daca nu mergi poti fi amendat, conform L.61/1991, rep. in 2014, citez:
"ART.2.Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte,  dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
31) refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii  sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu;"
Amenda este de la 100 lei la 500 lei.

| KodrutZ a răspuns:

Esti obligat de BUNUL SIMT. A, si spiritul civic care se pare ca in.ro e sublim, fiindca lipseste cu desavirsire. Gindeste-te cum ar fi sa vina unul sa iti dea una din fundul curtii asa, pe nepusa masa, fara nici un motiv. Si sa ai 20 de martori, dar aia sa nu aiba nici unul "chef de politie si alte chesti".