| SuNaM a întrebat:

Buna ziua. In perioada ianuarie -martie am avut o perioada in care am fost si diagnosticata cu o tulburare grava de persoanlitate dupa ce am avut un fel de episod psihotic unde de asemenea am facut si foarte multe imprumuturi la cateva IFN-uri. Nu eram in deplinatatatea mea mentala cand le-am facut. Singurul IFN cu care am probleme este Mobile-Credit, unde pentru suma imprumutata de 850 lei trebuie sa platesc un total de 5680 lei cu DAE ~4259%..Pe langa asta, au aflat cumva si numarul de telefon a celei mai bune prietene a mea si cum pe mine ma suna de vreo 4-5 ori pe zi, asa o suna si pe ea, mintind-o ca au numarul ei ca numar de rezerva in sistem (lucru care este infirmat total, m-am uitat si am vorbit cu ei despre asta si singurul din sistem este sotul meu, pe care il suna). Este vreo sansa daca ii dau in judecata pentru dobanda si hartuirea adusa prietenei mele cu care m-am si certat?

2 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

Astia fac orice sa scoata banii de la tine, daca au ajuns sa o hartuiasca pe prietena ta e grav. Spune-le ca le faci plangere la politie si daca nu se potolesc chiar trebuie sa le faci plangere pentru hartuire. Daca ii dai in judecata nu stiu ce rezolvi, de fapt ei au dreptul sa te dea in judecata sa recupereze banii de la tine

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui ce scrie in contractul de credit,
Poti sa-i dai in judecata, daca in contractul de credit este o alta dobanda.
Pentru hartuire le poate face plangere penala prietena ta, trebuind sa depuna o plangere prealabila, conform Codului penal, citez:
"ART. 208.Hărţuirea  
  (2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."