Daca nu o sa platesti te pot executa silit, adica sa-ti ia ceva bunuri mobile (suma de bani din conturi bancare ori un obiect din casa). Va trebui sa platesti mai mult, la amenda se vor adauga cheltuielile de executare.
Amenda se plateste la casieria indicata in somatie. Numai bine!
Nu scrie nimic despre vreo casierie sau un loc anumea unde se plateste aceasta amenda.
Poti s-o platesti la casieria lor sau la posta.
Mergi la trezorerie, la casierie si faci o copie.Trimiti originalul la ratc si pastrezi copia. Executarea silita va fi executata dupa ce vei fi citat in instanta, unde un judecator v-a desemna un executor ca sa-ti confiste ceva care sa acopere valoarea amenzii.Tot el v-a dispune ca tu sa platesti cheltuielile de judecata si onorariul executorului.La 100 de lei se v-or adauga cel putin inca 500. Daca apuca sa te citeze in instanta, chiar daca platesti amenda, executarea si plata celorlalte cheltuieli isi vor urma cursul. Sfatul meu e sa platesti amenda si sa trimiti copia chitantei la ratc. Legislatia in ce priveste plata amenzilor s-a completat cu masuri care sa permita incasarea lor prin orice mijloace.
Te executa silit daca ai ceva pe numele tau. Uite aici ce e executarea silita:
Executarea silită reprezintă ultima fază a procesului civil în cadrul căreia vă puteţi realiza efectiv drepturile statornicite printr-un titlu executoriu.
În cazul în care debitorul nu execută de bunăvoie obligaţia sa, stabilită prin hotărârea unei instituţii sau printr-un titlu, aceasta se aduce la îndeplinire prin executarea silită.
Pot fi executate silit obligaţiile al căror obiect constă în plata unei sume de bani, predarea unui bun ori folosinţa acestuia, desfiinţarea unei construcţii, plantaţii ori alte lucrări sau luarea unei alte măsuri admise de lege.
Executarea silită o puteţi face numai în temeiul unei hotărâri judecătoreşti ori al unui alt titlu executoriu.
Prin urmare nu puteţi declanşa procedura executării silite în lipsa unui titlu executoriu.
Pentru ca o hotărâre judecătorească să fie pusă în executare ea trebuie să fie investită cu formulă executorie, cu excepţia încheierilor executorii, hotărârilor executorii provizorii şi alte hotărâri prevăzute de lege, care se execută fără formula executorie.
Stefan2302 întreabă:
sabin89 întreabă: