| redscorpion18 a întrebat:

Buna Ziua: In urma cu ceva timp am primit o propietate de la o persoana cu un: CONTRACT DE INTRETINERE CU DREPT DE UZUFRUCT, la aceasta adresa persoana care mi-a cedat locuinta am inteles dupa aceea ca din trecut ar avea ceva restante la organele publice cum ar fi: FISC,ETC. Intrebarea mea ar fi: DACA EU DEBITOR CARE AM PRIMIT PROPIETATEA, RISC SA FIE CONFISCATA SAU SECHESTRATA DE ORGANELE PUBLICE. MENTIONEZ CA LA DATA CAND SA SEMNAT CONTRACTUL PROPIETATEA NU EREA SUB SECHESTRU, NU EREA PE ROL LA NICIO INSTANTA, SI NU FACEA NICI-UN LITIGIU. MULTUMESC ANTICIPAT

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Tu nu trebuie sa platesti datoriile fostului proprietar, acesta trebuie sa le plateasca. Daca la data incheierii contractului proprietatea nu era sub sechestru nu o pot sechestra acum.
Tu nu esti debitor pentru acele datorii vechi, o sa fii debitor doar pentru cele de la data cand ai incheiat contractul.

2 răspunsuri:
| ioanionel a răspuns:

Fi mai explicit. Cine este propietarul comform acelui contract? Daca tu esti propietarul si fostul propietar are doar uzufructul bunului atunci nu poti avea nici o problema. Daca nu tu esti propietarul ci cealalta persoana care are datori exista riscul sa fie executata in orce bun pe care il detine.

| raluk27 a răspuns:

In mod normal, la incheierea contractului, notarul solicita certificat de atestare fiscala, din care sa rezulte ca imobilul respectiv are toate taxele si impozitele achitate. Cel mai sigur este sa te duci la Serviciul de taxe si impozite de la Primarie si sa vezi daca intr-adevar exista vreun debit, nu sa te iei dupa zvonuri. In cazul in care exista niste restante, tu nu esti dator sa le platesti, intrucat ele sunt anterioare incheierii contractului, cu atat mai mult cu cat vanzatorul foloseste casa in continuare. Si stai linistit, ca nu ti-o confisca nimenihappy