Întrebare recomandată | dorulacatus a întrebat:

In urma cu cinci luni am platit in avans 2000 ron un mester pentru realizarea unui gard din fier forjat in valoare de 10000 ron. Respectivul nu imi mai raspunde la telefon deci imi dau seama ca nu are de gand sa isi continue treaba. Intrebarea mea este daca pot actiona in tribunal pentru recuperarea banilor. Multumesc anticipat.

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti sa-l dai in judecata, la judecatoria unde are mesterul domiciliul. De asemenea, daca lucreaza la negru, poti sa-i faci plangere penala, pentru evaziune fiscala.
Inainte de a face ceva vorbeste cu el si spune-i ce vei face, daca nu-ti face imediat lucrarea ori nu-ti restituie banii.

| KodrutZ a răspuns:

Da' factura ti-a dat, ceva, sau a fost la mica intelegere?

| darrio2007 a răspuns:

Nici o sansa.Doar cu martori nu faci nimic.

| aXy99 a răspuns:

Da, poti. Ai facut vreun contract sau macar stii cine este?

| dorulacatus explică (pentru aXy99):

Nu am facut contract tocmai de aceea ca il cunosc. Deci pot sa vorbesc cu un avocat. Multumesc.

| Dismally a răspuns:

Cat timp nu ai nici o dovada ca i-ai dat acei bani sunt slabe sperantele cu judecata. Mai bine incerci sa il convingi prin alte mijloace...

| WaterDrop a răspuns:

Daca ti-a dat chitanta, da poti.Altfel va fi cuvantul lui impotriva cuvantului lui.

| dorulacatus explică (pentru WaterDrop):

Am martori ca i-am dat banii. Chitanta nu avea cum sa-mi dea pentru ca nu are autorizatie.

| WaterDrop a răspuns (pentru dorulacatus):

Poate fi destul de dificil chiar si cu martor si fara nici o hartie la mana.

| blAster85 a răspuns:

Ai act la mana ca ai dat banii aia? daca nu..nu stiu ce sanse ai.