| Calin_Bordeanu_1990 a întrebat:

intr-o zi dupa ce veneam de la scoala cu niste prieteni, ei si-au adus niste cutii de lapte primite de la scoala si le-au spart la mine in parcare.
Astazi dimineata, a venit dirigintele meu sa-mi zica ca o sa am probleme cu politia pentru ca am spart niste cutii de lapte chiar daca eu doar ma duceam catre casa fara sa fac nimic. Intrebarea mea este ce se poate intampla? Si daca e sa primesc amenda cam cat ar fi amenda? Multumesc anticipat! P.S.: Sunt pe clasa a 7-a

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu ai implinit inca 14 ani nu raspunzi contraventional si nu poti fi amendat.
De altfel, din cate spui, nici macar nu esti vinovat, asa ca nu pot sa te sanctioneze, chiar daca ai avea peste 14 ani.

| Calin_Bordeanu_1990 explică (pentru Ioandelasal):

Problema e ca acei baieti imi sunt prieteni si am fost acuzat ca si eu am aruncat

| Ioandelasal a răspuns (pentru Calin_Bordeanu_1990):

Si cine te-a acuzat ca ai aruncat si tu?
Asa cum ti-am spus nu poti fi amendat, fara motive intemeiate.

3 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Absolut nimic nu se va întâmpla! Nici ție, dar nici prietenilor tăi. E doar o problemă minoră. Și trecătoare...
Ce e mai neplăcut, e că l-ați supărat puțin pe diriginte, dar personal, nu cred că problema va lua amploare. Eventual, veți primi doar un avertisment verbal. La urma urmei, nici gestul prietenilor tăi, nu a fost unul tocmai frumos. E-adevărat, a fost joacă copilărească, niște năzbâtii. Dar și colegii tăi, nu au mai avut din ce face bulgări de zăpadă și s-au folosit de cutiile cu lapte?! Au vrut să le facă să zboare? ))
Măcar să nu fi lăsat o imagine urâtă la locul întâmplării, trebuia să adunați împreună cutiile goale și să le aruncați la un container. Pe profesorul diriginte, vedeți voi cum îl împăcați, încât să vă ierte gestul...