| alexsker a întrebat:

Buna ziua! Intrebare legata de un proces penal.
Am fost retinut de politie acum un an si doua luni pentru conducere sub influenta substantelor psihoactive si detinere de droguri de risc respectiv cannabis in cantitate de sub 1 gram.
In urma rezultatului DrugTest/Drug am testat pozitiv pentru tetracannabidol (THC). Nu consumasem in acea dimineata, nu am comis nereguli la trafic, nu m-am opus cu absolut nimic. Faceau un flagrant pentru persoana de la care achizitionam eu si am tras "batul scurt" sa zicem asa. Sunt perfect constient de greseala mea, sunt constient de pericolele la care am supus ceilalti participanti la trafic si imi asum in totalitate vina.
Problema acum este ca a trecut un an si doua luni de zile, statul mi-a alocat fondurile pentru analizele la IML, analize care au fost ulterior predate Brigazii Rutiere.
In urma discutiilor cu avocatul acesta a aflat ca procesul a fost dat mai departe la DIICOT.
In acest an si doua luni eu nu am primit o scrisoare, un telefon, o instiintare, orice.
Avocatul spune ca dosarul nu a fost trimis inca mai departe si ca mai dureaza. Are cineva experienta in asa ceva? Aveti idee cat ar putea sa dureze pana "se da curs" dosarului sa zicem asa?
Sunt curat acum, cu analizele facute lunar si inteleg gravitatea situatiei deci ii rog pe cei cu comentarii inutile sa se abtina. Doresc doar sa stiu daca a mai trecut cineva prin asta si ce ma sfatuieste. Totodata e normal sa astept atat timp fara un contact? Va multumesc!

Răspuns Câştigător
| anonimuIl a răspuns:

O să te cheme procurorul și după aia mergi la tribunal. Mai așteaptă câteva luni.

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

O sa afli atunci cand vei fi chemat la procuror pentru prezentarea rechizitoriului, n-avem de unde sti cand o sa fie aceasta.
Am vazut ca ai avocat, acesta nu te-a sfatuit sa inchei un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul? Terminai mult mai repede si cu o pedeapsa mai mica cu o treime si s-ar fi tinut seama si la negocierea pedepsei.

| alexsker explică (pentru Ioandelasal):

Buna, si el m-a sfatuit acelasi lucru, problema mea fiind cand pot face acel acord de recunoastere. Am inteles ca il pot face de indata ce un procuror imi va prelua cazul, dilema mea era cand se va intampla asta. Multumesc enorm pentru raspuns!

| Ioandelasal a răspuns (pentru alexsker):

Avocatul sa se intereseze la DIICOT, sa afle la ce procuror a fost repartizat dosarul, nu cumva sa fi fost repartizat la unul ce s-a pensionat, este bolnav, etc si dosarul sa fi fost uitat intr-un sertar.

| anonimuIl a răspuns (pentru alexsker):

O să te cheme procurorul și după aia mergi la tribunal. Mai așteaptă câteva luni.

| Violleta2022 a răspuns:

Rabdare, ca vine sentinta si dupa 2 ani si nu cred ca-ti va place!

| alexsker explică (pentru Violleta2022):

Nu stiu la ce sentinta va referiti. Nu am antecedente penale si am cooperat mai mult decat era necesar. Din ce am facut eu ar fi uluitor sa ajung la puscarie sau mai stiu eu ce. Cat despre o supraveghere/suspendare/amenda penala, cum spuneam si mai devreme, mi le asum. Toti platim pentru greselile noastre mai devreme sau mai tarziu. Multumesc totusi pentru raspuns! happy

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu ai de făcut altceva decât să aștepți.

| RaduRobertRO a răspuns:

Am vazut si dupa 2 ani sa fie trimis, depinde de ce au aia de gand, cat au de lucru, etc. Daca ai avocat el stie el mai bine cursul dosarului. Poate merge sa vada in ce stadiu este. Poti si tu, oricum merita sa intrebi.