| StefanescuDaniel a întrebat:

Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea : Daca mai multe persoane pe care le-am ajutat sa se ridice pe piata muzicala de-a lungul timpului adica in ultimii 20 de ani au datorii la mine care nu mi-au fost platite nici pana in ziua de astazi, am proiectele muzicale originale,actele,hartiile,partiturile, filmari video si inregistrari originale tot tot tot, pot da acele persoane in judecata pentru recuperarea banilor care mi datoreaza si acum in 2025 dupa atata vreme? Si precizez si faptul ca am fost si amenintat de cativa dintre ei ca daca fac asta ma vor da si ei pe mine in instanta pentru defaimare. Ati putea sa ma ajutati cu niste sfaturi va rog frumos? Stima!

12 răspunsuri:
| Kufu95 a răspuns:

Nu mai pierde vremea, trebuie să îi dai în judecată, dacă nu au plătit până acum după atâta timp, nu vor mai plăti niciodată, dar ușor să știi că nu va fi, ai nevoie de dovezi clare care să dovedească că nu au plătit, dar și când te-au amenințat, eu recomand să ai și un avocat bun.

| HUAWEHUAWE a răspuns:

Salut.
Ce gresesti in ceea ce faci daca toti sau comportat si au decis la fel sa nu-ti dea banii? Trebuie sa te gandesti puțin.

| gabicoo a răspuns:

Ce să-ți fac dacă te încurci cu toți meltenii, toți guriștii și toți maneliștii!

| StefanescuDaniel explică (pentru HUAWEHUAWE):

Nu toti. Eu vorbeam doar despre clientii la care le-am facut piese pe datorie in peste 20 de ani de activitate si care nici pana in ziua de astazi nu mi-au dat banii. Deasemenea m-am invatat si minte dupa atatia ani. Important e ca am probele necesare pentru a ii putea da in instanta zic eu...

| StefanescuDaniel explică (pentru Kufu95):

Depinde ce ar insemna ''dovezi clare''. Eu am proiectele muzicale originale de atunci unde scrie data ora secunda tot, am actele pe fiecare proiect in parte semnat de ei pe care scrie cat se obliga fiecare sa imi plateasca prin semnarea lor, filmari video, inregistrari vocale. Eu cred ca ar ajunge acestea nu-i asa?

| Kufu95 a răspuns (pentru StefanescuDaniel):

Da.

| IL0VEDINER0 a răspuns (pentru StefanescuDaniel):

Depinde... dai anumite chitante celorlalti clienti? Pentru ca in instanta se vor cere astfel de probe. Iar daca tu nu dai dovada sau un document prin care poti spune ca ei nu au platit, atunci ai sanse sa câstigi.Si este vorba si de sume, acestea trebuie sa fie destul de mari, apfel judecatorii nu te vor lua in seama

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai gresit foarte mult ca ai asteptat pana acum, a intervenit prescriptia extinctiva, daca au trecut mai mult de 3 ani de cand trebuiau sa-ti plateasca.
Chiar daca ii dai in judecata actiunea iti va fi respinsa pe motiv ca datoria lor catre tine este prescrisa.
Doar daca este mai putin de 3 ani poti sa-i dai in judecata.

| StefanescuDaniel explică (pentru IL0VEDINER0):

In studio se fac contracte. Iar pe acel contract scrie numele piesei, toate detaliile, cine a facut versurile/instrumentalul/linia melodica/mixarea/masterizarea etcetera. Si nu in ultimul rand si suma care trebuie/trebuia platita atunci si si pe contract scrie ca a fost facut pe datorie si ca suma nu a fost platita si semnata de artistul respectiv. Pe vremea aceea adica in anul 2007 era vorba de 18 milioane care acum in zilele noastre nici macar nu am idee cat ar insemna.

Ar fi undeva la 1800 de lei. Daca crezi ca acest contract este unul destul de clar pentru un judecator, da ai sansa sa iti castigi banii insa nu cred ca merita platile de judecata.

| StefanescuDaniel explică (pentru IL0VEDINER0):

Nu cred ca acum ar fi undeva la 1800 de lei acei 18 milioane de atunci. Pentru ca in acea vreme si niste prieteni de familie care sunt profesori aveau salariul intre 21 si 23 de milioane bani care acum inseamna intre 4800 si 6000 de lei cat iau ei acum. Iar la mine nu e vorba de o singura piesa ci de zeci de proiecte muzicale care nu mi-au fost achitate. Tocmai asta este si problema

Nu stiu sincer suma.Am zis asta caci mai aud lumea cum zice " 18 milioane" in loc de 1800 si cred ca spun in banii vechi, fiind folosit de bătrâni cel mai des