| MătaSpuneCaEsteSceneQeen a întrebat:

Buna Ziua, iubitul meu a condus sub influenta alcoolului avand permisul de 3 luni doar, LA echilotest l au gasit cu 0, 58,nu stiu cat I AR putea gasi LA Sange, ce ar putea patii?

16 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In sange va avea mai mult decat dublu, astfel ca fapta constituie infractiunea de conducere sub influenta alcoolului, conform Codului penal, citez:
"ART. 336.Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0, 80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă."
Indiferent cum este condamnat penal permisul de conducere ii va fi anulat si o sa-l poata obtine abia dupa cel putin 6 luni de la data executarii condamnarii.
Daca este infractor primar de regula o sa fie condamnat la inchisoare cu amanarea executarii pedepsei sau suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.

| MătaSpuneCaEsteSceneQeen explică (pentru Ioandelasal):

Nu e infractor, are cazierul curat, MA rog IL avea, Maine va spun cat avea alcool in Sange

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dosar penal cel mai probabil si sa speram ca ii face, eventual si un pic de inchisoare cu suspendare, sa tine minte.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Inconstient iubitul ăsta al tau, cum sa conduci băut la volan, o sa i ia permisul si o sa i dea amendă asa ca il "trezească"

| MătaSpuneCaEsteSceneQeen explică (pentru CristiDinBucuresti):

Da ne am certat si a plecat, mai sunt si oameni nebuni ce vrei tu

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Peste 0.40 in aer e infractiune.
Ii va fi retinut permisul, se va deschide dosar penal, si restul depinde de indulgenta sau asprimea de care vor da dovada procurorii si judecatorul.
O sa primeasca o pedeapsa cu suspendare, permis suspendat pe o anumita perioada, sau chiar anulat, cu dreptul de a sustine din nou examenul dupa un anumit termen.
Multi au primit si ore de munca in folosul comunitatii, la maturat trotuare si plantat panselute.
O amenda va primi acum, probabil, si inca una la finalul procesului.

| nda a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Daca ii da peste 0.80 la sange risca inchisoare, iar permisul va fi anulat.

| alina2k18 a răspuns:

Echilotest? laughing)))))))
Sa moara fratii mei laughing))

| MătaSpuneCaEsteSceneQeen explică (pentru alina2k18):

Da Asa mi-a scris telefonul, nu am mai stat sa verific

| flixbuster a răspuns:

Exercitiu de gandire: te plimbi cu iubitul tau linistita pe trotuar, apare o masina de nicaieri, intra in voi. Iubitul tau moare, tu ramai schilodita pe viata. Soferul era baut. Ce ai vrea sa pateasca?

Nota: este vorba despre etilotest - denumirea provine de la alcool etilic (ca mai e si alcool metilic). Cu echilotestul poate iti masori chilotii.

Recomandare: tu si iubitul tau sa beti o jumatate de litru de alcool metilic pentru senzatii deosebite.

| octav005 a răspuns:

Ii confisca permisul. ii da amenda. scazut puncte.

| AshEldo a răspuns:

Este considerata infractiune so... https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-336

| nda a răspuns:

N-avem cum sa stim cat alcool are el in sange. Asta depinde de ora la care a baut si ora la care s-a urcat la volan.
Sansele sunt foarte mari sa-i dea peste 0.80, ceea ce inseamna ca va fi condamnat si permisul anulat.

| Ryumex a răspuns:

Amenda cu siguranta poate chiar permis suspendat

| venividivici2017 a răspuns:

Pisi, prostia se plateste, asa ar trebui.Ii doresc iubitului tau o amenda cat mai mare, puncte de penalizare si invatare de minte.In alte tari, politia nici nu sta la discutie cu tine!

| Hoskero a răspuns:

Sper ca iubitul tau inconstient sa ramana pentru tot restul vietii fara permis. Imi doresc tare mult!