| Blayan18 a întrebat:

Buna ziua lucrez la o statie peco si dupa ceva timp am realizat ca nu merita atata munca pentru asa putini bani. tinand cont ca sunt tanar si am 12 clase terminate plus bac...as putea aplica undeva la criminalistica
Ideea este ca nu stiu cum pot lasa mesaj patroanei...adica nu stiu cum sa o abordez.ca nu pot scrie :buna ziua imi dau demisia larevedere. Nu imi pot imagina cum as putea sa abord o cale nearoganta..Multumesc!

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Demisia se face in scris si nu esti arogant daca o motivezi cu continuarea studiilor, dimpotriva, este ceva normal.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

As putea aplica undeva la criminalistica.
Nu există unde să aplici pentru asta.
Demisia se depune în scris.
Iar discuția să fie simplă.
Am constatat că nu este o meserie potrivită pentru mine.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Eu cred ca dai pasărea din mînă pe cea de pe gard, ai un loc de muncă nu renunța la el pentru un vis care nu stii daca il vei realiza. I ti strică niste bani in fiecare lună?

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Si gandeste-te ca astfel de lucruri se intampla, cati oameni nu si-au mai dat demisia inainte de tine...
Asta este situatia, este viata ta, fa ceea ce vrei si ce te face sa te simti fericit.

Numai bine!

| Werrich a răspuns:

Buna ziua, pai se scrie demisia si se preda la secretara
https://leaveboard.com/ro/modele-cereri/cerere-demisie/

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Werrich):

Dupa cum vezi HappyUser ti-a dat doua modele, de demisie, ambele impersonale
motivul demisiei e "d'aia, asa mi-a venit mie pe chelie" si...
NU trebuie sa ai nici o jena, nici macar vaga, ca vrei sa nu te mai lasi exploatat in ultimul hal!

| WolfgangKreutzfeldt a răspuns:

Te sfătuiesc să îți depui demisia abia după ce ești sigur ca ai intrat ca să nu ramai fără job. Îți depui demisia în scris și dacă te întreabă de ce ii spui că ai fost acceptat în poliție și gata. La chestii de astea ce țin de politie și armată lumea nu comentează ca știu ca nu pot concura la capitolul condiții

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut,

Notificarea de demisie este formala si se face in scris unde se vor mentiona numele si prenumele salariatului adica tu, postul din care demisionezi mentionand data de la care incepe preavizul de 20 de zile conform legii sau se poate face si cu acordul partilor ca preavizul sa nu mai fie luat in considerare si contractul sa se incheie in urmatoarea zi, conform art. 81 alin. (8) din Codul Muncii.

Inca un lucru legat de demisie, nu esti obligat prin nicio lege sa o motivezi, nu trebuie sa dai detalii ce faci dupa, unde te duci, asta te priveste doar pe tine. De altfel demisia e unilaterala, iar angajatorul nu o poate refuza ci doar sa o inregistreze ca atare.

Desigur poti sa incerci o alta varianta inainte de demisie si anume o marire, o renegociere salariala. Va trebui sa aduci niste motive pertinente pentru care tu meriti o marire si nu sa te plangi din motive de "nu mai pot, nu imi ajung banii, am rate, va urasc, ala castiga mai bine ". Pune-ti in valoare punctele tale tari si ce ai facut tu mai bine decat altul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă ai pana în trei luni de zile, atunci poți cere încheierea contractului în perioada de probă. Dacă au trecut cele 90 zile din perioada de probă ( depinde ce ți-a specificat tie în contract), poți cere lichidarea la zi sau încheierea CIM cu acordul părților. Asta din urma rămâne la alegerea angajatorului dacă poți pleca fără preaviz. Dacă îți refuza cererea, va trebui sa faci o cerere de demisie cu preaviz.

Iar faptul ca ai terminat 12 clase +BAC nu te face să pari mai deștept. Cunosc și eu cu 12 clase +bac care se cam șterge la fund cu diploma de bacalaureat pentru că nu prea a făcut nimic în viață cu tot cu liceul său. Tu cu diploma de bac ai făcut vreun curs de calificare ceva? Sau numai bați pasul pe loc, te crezi superior altora "că tu ai liceul" și te crezi mai deștept față de alții din jurul tău?! Același caracter are persoana despre care ți-am spus. Cu toate că nu a făcut nimic cu diploma, dar nasul pe sus îl are. Numai muncile de jos și el. Degeaba vă lăudați cu diplome dacă nici vara nu folosiți sa va faceți aer când vă este cald.