| numesiprenume0 a întrebat:

Buna ziua! Luna aceasta a trebuit să mă prezint la comisia de evaluare pentru că a expirat certificatul de handicap. Azi am primit noul certificat, dar nu este așa cum ar trebui... In primul rand am ales să renunț la asistentul personal, iar indemnizația să îmi rămână mie, adică, I. Se încadrează în gradul de handicap grav fara asistent personal. In al doilea rand pe nici un certificat nu a fost scrisa data dobândirii handicapului... as dori sa contest și acest fapt, pentru că s-ar putea să mă incadrez la handicap permanent(in prezent revizuirea este la 2 ani).
Așadar, as dori sa cer informații la cei care au fost în această situație. Daca îl contest in instanță ce cheltuieli implică și cât de complicat este?
Ofer funda!

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Te referi la insotitor cand spui asistent personal? Asistenti au doar lectorii universitari si altii dar nu tu. Daca renunti la el vei primi doar handicapul, in functie de gradul pe care il ai. Salariul de insotitor pică in asemenea situatie.

| romeo78 a răspuns:

Înainte de instanță mergeți la comisie din nou. Chiar în certificatul de handicap scrie termenul de contestație.
Dacă, repet dacă după contestație nu vi se rezolvă problemele mergeți în instanță. Dar, numai după ce faceți contestație și nu vi se rezolvă problemele.
Altfel, de la instanță e posibil ca să vă întoarcă înapoi la comisie pentru contestație.

| dinaprilie a răspuns:

Cred, ca daca il contesti in instanta trebuie sa ataci pe forma pentru ca pe fond inseamna sa se modifice legea si sincer..nu o sa se intimple asta. Ai incercat sa vorbesti cu dir institutiei?