| simo78 a întrebat:

Ma confrunt cu o problema care as dori sa o rezolv cit mai repede.Deci sa incep. Sotul meu a avut un accident rutier in luna decembrie in ungaria.Venea din italia dintr-o vizita facuta la mama lui, in masina mai erau doua persoane, care stateau in spate barbat si femeie.In urma accidentului barbatul care este din Craiova sustine ca a ramas cu probleme la coloana.Ieri am primit o citatie din care rezulta ca la dat in judecata pe sotul meu pentru urmatoarele(il obliga la plata sumei de 797, 7 lei reprezentind daune materiale(medicamente), 1500 de lei reprezentind repaosul la pat in care a fost nevoit sa plateasca om cu 50 de lei pe zi timp de 30 de zile, 1000 de lei daune morale, cheltuielile de judecata plus o renta viagiara ca urmare a incapacitatii de munca partiala survenita in urma accidentului pe tot restul vietii.As dori sa imi spuneti, cei care sinteti in masura si cunoasteti legile sau care ati mai avut ceva de genul asta, ce sanse are reclamantul sa cistige procesul? Si noi ce trebuie sa facem in cazul acesta? Va rog din suflet sa imi raspundeti cit mai repede cu putinta, deoarece sintem foarte nelinistiti de cind am primit aceasta citatie.Va multumesc anticiptat si as dori un raspuns cit mai precis daca este posibil.Numai bine.

Răspuns Câştigător
| ikram a răspuns:

Mergi fuguta la un avocat bun neaparat si care sa cunoasca legislatia rutiera (sunt multi care nu o cunosc si nici macar nu au permis de conducere, deci nu pot sa realizeze exact situatia de fapt).

Aceasta persona cum am zis si mai devreme are toate sansele de castig daca dovedeste prin certificate medico-legale.

In legatura cu aceasta renta+viagera, daca are un certificat medico+legal care atesta ca se afla in incapacitate de munca va fi cam greu sa scapati de ea. Acuma aceasta incapacitate poate fi temporara sau permanenta.

Deci repede la un avocat ca sa verifice exact ce a cerut in cereredea de chemare in judecata si acte a depus la dosar si sa va faca intampinarea.

Reclamantul are toate sansele sa castige daca are un avocat bun si probabil ca are deja toate acte medicale, tot felul de expertize medico+legale. (Trebuie de verificat acestea la dosar si de vazut pe ce isi fundamenteaza el cererile).
Incearca sa mergi la un avocat care sa ti-l recomande cineva (care a a apelat la el)

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru a primi o renta viagera reclamantul va trebui sa dovedeasca faptul ca, din cauza accidentului, a suferit o invaliditate permanenta si care nu se poate vindeca. Sunt de acord cu respondentii anteriori ca ar fi bine sa apelati la un avocat, de regula la unul specializat in accidente rutiere.

| nuku a răspuns:

Urgent cauta un avocat si dupa ce iti spune ce sanse are sa respinga acuzatiile si cerintele prezentati-va cu el la proces.
SUCCES

| Poinsettia a răspuns:

Daca v-a dat in judecata, inseamna ca trebuie sa va faceti rost de un avocat. Avocatul pe care-l veti alege ar trebui sa stie raspunsul precis la intrebarile dvs. Puteti cauta pe internet si sa intrebati un avocat online, pana il alegeti pe cel care va va reprezenta la proces.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sotul tau era la volan si luase pe cele doua persoane in masina ca sa le aduca in tara contra cost?
Din vina cui s-a intamplat accidentul? Sotul tau s-a accidentat?
Cauta un avocat bun, nu-i de gluma! Daca sotul tau e vinovat n-o s-o scoata usor la capat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incercati sa deschideti un subiect pe acest Forum http://www.avocatnet.ro/content/forum

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciudat. Daca e asa cum spui tipul e un nenorocit care vrea sa profite toata viata de voi. Urgent la un super avocat!
Sau poate n-ar fi rau sa incercati sa va intelegeti cu el, intr-un fel sau altul.
Cred, de asemenea, ca ar trebui sa chemati si voi in judecata pe soferul de autocar/remorca din cauza caruia s-a intamplat accidentul.Adica trebuie sa dovediti clar ca sotul tau nu e vinovat si accidentul nu s-a produs din vina lui. Trebuie sa existe niste acte care sa dovedeasca acest lucru, la politia ungara cred.Neaparat trebuie chemat si acel sofer!
Pana la urma tipul ARE dreptul sa ceara despagubiri, ideea e cine i le plateste.

| simo78 explică:

Am revenit cu explicatii.Deci nu le-a luat contra cost pe aceste doua persoane raminea la alegerea lor daca vroiau sa dea ceva el nu le-a impus o anumita suma. Drept pentru care nu a primit nici un ban de la aceste 2 persoane.La volan se afla sotul meu, el nu a patit nimic.Accidentul s-a intamplat in felul urmator, in acea dimineata in jur de ora 6. 00 era ceata el mergea regulamentar in fata lui era un autocar cu remorca care stationase fara nici un fel de semnalizare el nu la observat din pricina cetii decit foarte tirziu cind nu a mai putu evita impactul.Reclamantul in momentul accidentului s-a dat jos din masina pe picioarele lui dupa care a cerut sa fie dus la spital pentru investigatii.La spital in BUDAPESTA a stat o zi.Cind a ajuns acasa a luat legatura cu sotul meu, pentru ai cere banii de spitalizare.Sotul meu i-a spus in felul urmator tot ce este de plata va plati asigurarea sa mearga sa depuna dosarul la firma care este masina sigurata si isi va primi banii. El in schimb nu a facut nimic din ceea ce i-a spus, ba din contra a mers la avocat si la dat in judecata.Acum cu acesti 32 mil as fi de acord dar cu aceasta renta viagiara, pe tot restul vietii nu mi se pare ok! El la momentul respectiv este in italia la munca, deci nu este infirm nu sta la pat se poate intretine bine mersi.Si sincera sa fiu nu cred nici ca ar fi adevarat tot ceea ce sustine el, dar in fine. Ce sanse are aceasta persoana sa cistige procesul? Reclamantul doreste sa se tina procesul in lipsa lui, asa scrie in citatie.De ce? Pt ca el este in italia la munca.Acum nu stiu ce sa zic, sint total bulversata. Daca mai avetii vreun raspuns care imi poate fi de folos va rog sa mi-l acordati pentru ca am mare nevoie de cit mai multe sfaturi.Va multumesc din suflet.

| radumanolescu a răspuns:

Trebuie sa platesca asigurarea voastra, era bine daca aveati o asigurara suplimentara