Onform Deciziei nr.11/2017 a ICCJ, citez:
"ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
În numele legii
DECIDE:
Admite recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi, în consecinţă, stabileşte următoarele:
În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 39, art. 102 alin. (1) pct. 14 şi art. 105 pct. 10 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin raportare la dispoziţiile art. 7 lit. h) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate.
Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.
Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 19 iunie 2017.
VICEPREŞEDINTELE ÎNALTEI CURŢI DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
GABRIELA ELENA BOGASIU
Magistrat-asistent,
Aurel Segărceanu"
Fata de aceste prevederi Politia locala nu are dreptul sa solicite firmei sa comunice datele tale si nici sa sanctioneze conducatorii auto pentru incalcarea legislatiei rutiere. Firma poate sa nu comunice datele tale, facand referire la aceasta decizie, eventual sa o si citeze in adresa de refuz.
Va multumesc pentru raspuns, dar daca totusi firma la care lucrez va trimite datele mele personale la politia locala din cugir ma poate amenda pe baza pozelor?
Daca te amendeaza poti face plangere contraventionala si, in baza deciziei citate, contraventia iti va fi anulata.
Classiffied întreabă: