| ShiFT_7270 a întrebat:

ma numesc Marin Daniel si sunt din Bucuresti, am si eu nevoie de un raspuns urgent din partea dvs. Tatal meu a avut un proces pe rol pentru un teren de mai bine de 10 ani. Intre timp a decedat, iar eu si mama mea nu am facut succesiunea si nu stiu daca o vom face, deoarece nu prea avem ce sa mostenim de pe urma defunctului (un imobil la demisol, dobandit in baza legii 112). Acum cateva zile am primit o notificare din partea celor care sau judecat cu tatal meu, de fapt din partea unui executor, care ma instinteaza ca avem de plata 4000 de lei cheltuieli de judecata +, cheltuieli de executare, in baza art. 397 si ca in termen de 8 zile sa dau curs acestei notificari, in caz contrar va continua executarea silita impotriva mostenitorilor defunctului Marin Virgiliu (tatal meu). Intrebarea mea este urmatoarea: suntem obligati sa platim cheltuieli de judecata de pe urma tatalui meu, daca nu sa facut succesiunea, iar noi nu neam declarat mostenitori? Sau in cazul in care eu si mama mea mergem la un notar si declaram ca renuntam la mostenire de pe urma defunctului, se mai poate aplica art. 397? Astept urgent raspunsul si sfatul dvs. Va multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Aveti doua posibilitati: sa renuntati la mostenire, daca valoarea nu acopera acea suma si cheltuielile cu procedura succesorala ori sa acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar si atunci veti beneficia de ceea ce depaseste cheltuielile. In ambele cazuri nu va trebui sa platiti voi datoriile defunctului, se vor ocupa creditorii de recuperarea lor din bunurile defunctului. Cele aratate sunt valabile numai daca n-ati fost si voi parti in proces, daca ati fost va trebui sa platiti. Numai bine!

2 răspunsuri:
| ionutzul31 a răspuns:

Du-te la un avocat si vezi cum sta treaba?

| ShiFT_7270 explică:

Suntem parti in proces, in cazul asta ce se intampla?