| Girly97 a întrebat:

Ma numesc Nica Florentina Gabriela, am aproape 19 ani si as vrea sa fac o plangere la politie. Problema este ca nu am mai facut asa ceva pana acum si nu prea stiu cum se procedeaza... Trebuie sa aduc ceva acte? Trebuie sa fac o cerere scrisa? Inca nu sunt stapana la scris cereri... Astept raspuns si va multumesc. happy

Răspuns Câştigător
| Dismally a răspuns:

Meri la sediul politiei din localitatea ta cu actul de identitate si spune-le despre ce este vorba, iti vor arata ei exact ce trebuie sa faci.

1 răspuns:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Cel mai bine este sa scrii si s- trimiti prin posta cu confirmare de raspuns, confirmare pe care o pastrezi cu grije pana la rezolvarea situatiei. Daca o depui personal si daca sunt interese ale lor vor refuza sa-ti dea un numar de inregistrare si o vor ascunde sau iti vor da un numar fals.
Acuma, cum se scrie ar fi trebuit sa inveti la scoala. Daca totusi nu stii fa urmatoarele:
-iei o coala de hartie A4 pe care o indoi putin la 3, 5-4 cm in partea stanga. Nu depasesti cu scrisul acea indoitura deoarece acea parte se prinde la dosar si nu se mai vede;
-incepi de la o treime din pagina nu chiar de sus. Poti masura chiar, 10 cm deoarece pagina are aproximativ 30 cm;
-Scrii cu litere mari de tipar: "DOMNULUI COMANDANT AL POLITIEI ORASULUI (MUNICIPIULUI< COMUNEI< JUDETULUI)...;
-dedesubt incepi asa: Subsemnata___ in calitate de reclamant, posesor al Cartii de Identitate seria___ numarul_______ domiciliat in (scrii localitatea si adresa completa cu numar de telefon), in temeiul art 221 CPP (daca este plangere penala) reclam urmatoarele:
--
---
--
Daca nu ai loc pe o pagina nu continui pe spatele foii ci pe fila urmatoare pe care scrii sus la mijloc cifra 2 si etc.
La sfarsit scrii in stanga, una sub alta, data, localitatea si semnatura.