Daca mama ta este proprietara exclusiva a casi atunci copiii din prima casatorie a tatalui nu au drept de mostenire asupra casei.
Doar in cazul ca s-ar stabili si contributia tatalui la constrctia casei atunci ar avea dreptul la o parte din acea contributie.
~ei doi ai construit de la 0 o casa... cei 2 copii a lui tata pe care ii are din casnicia trecuta are drepturi asupra casei?~
da, la fel ca tine, nici mai mult nici mai puțin
Toti cei care au postat pana acum gresesc.
Daca locuinta a fost construite impreuna - de mama si tatal tau - cand erau casatoriti, nu conteaza pe numele cui este trecuta casa, deoarece legea o considera bun obtinut si folosit in devalmasie (impreuna) si apartinand amandorura. Orice bun obtinut in timpul casniciei este considerat bun comun al celor doi soti. Doar daca imobilul ar fi construit din banii obtinuti din mostenire, donatii sau alte cai legale de mama ta, atunci casa ar fi bun al mamei tale. Cod civil - Art. 360. - (1) Fiecare dintre soți este proprietar exclusiv în privința bunurilor dobândite înainte de încheierea căsătoriei, precum și a celor pe care le dobândește în nume propriu după această dată.
Ori casa a fost construita impreuna cu tatal tau.
Toti copiii tatalui tau, indiferent din ce casnicie prvin, au dreptul impreuna la 3/8 din casa.
Daca e pe numele ei ce legătură are fostul tau tată sau copii lui? E casa mamei tale și atât.
Nu cred ca ar trebui sa aiba, dacă este pe numele mamei, dar trebuie sa vericati la notar/ avocat.
Bruh, va ganditi la moartea lui de pe acum?
Lasand gluma la oparte, nu cred. Atat timp cat is pe numele mamei tale nu cred ca au ei vreo legatura. Nu stiu de ce simt un DejaVu cand scriu raspunsul asta...
Doamne fereste nu ne dorim asta, dar in viata trebuie sa stii si cum functioneaza lucrurile astea legale etc. din pacate pe internet gasesc doar legile alea clasice, nu si in cazul in care un membru mai are copii din alta casnicie etc. multumesc pentru raspuns mai astept sa vad ce spun si altii.
MrBoostRPG2 întreabă: