Testul se poate sustine o singura data. in primele 20 de zile ale perioadei de suspendare a dreptului de a conduce.
Daca nu reusesti la test vei efectua intraga perioada de 90 de zile.
Conform OUG nr.195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârşirea unor contravenţii se reduce cu o treime, de către şeful poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permisul de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei.
ART. 106
Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susţine, la cerere, testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie prevăzut la art. 104 alin. (1) lit. a) până în a 20-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce."
În loc să întrebi o astfel de tâmpenie, mai bine gândește-te în următoarele 90 de zile, cum să-ți calmezi furia la volan, aerele de șmecher și mare as al volanului și ai circula regulamentar!
Păcat că în România nu există o legislație rutieră ca în occident cu pedepse mult mai aspre, amenzi mari și obligativitatea de a merge la cursuri de conducere defensivă, dacă ai abateri rutiere!
O tâmpenie mai mare nu există decât acest test de suspendare a pedepsei!
Acum am aflat și eu de ce toți nebunii care se cred pilot de curse nu au teamă de poliție că îi prind!
Propun sa-ți vezi de treaba ta pentru ca nu cunoști contextul și nu se cade să-ți dai cu părerea.
De ce exista mereu un context pentru toti care incalca legea?
Ma rog. Poti da examenul o singura da.
Nu văd de treaba mea și "se cade să îmi dau cu părerea", căci voi, șmecherii, faceți cele mai multe accidente rutiere mortale, voi circulați cu 100 de km/h, cel puțin prin localități, voi omorâți oamenii pe trecerile de pietoni! Voi meritați soarta tovarășului Nicolae Ceaușescu, atunci când omorâți oamenii nevinovați: puși la zid și executați!
Strada nu este o junglă!
Să dea Domnul să stai 90 de zile fără carnet!