| Adrian_Zîrnă_1968 a întrebat:

Buna ziua. Numele de familie al meu difera de al tatalui printr-o litera. Numele lui este scris cu  iar numele meu cu Î, greseala facuta la innoirea certificatului meu de nastere. Litera este in interiorul numelui. Cum se poate remedia aceasta? Multumesc.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista alta varianta.
Dar poti sa lasi asa cum este, nu este nici o problema acum. Problema ar putea fi doar la mostenirea dupa decesul parintilor, dar poate fi depasita usor daca acestia iti lasda mostenirea prin testament, in care vor trece numele de acum.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Te duci la starea civila care a intocmit certificatul de nastere si soliciti eliberarea unui nou certificat de nastere cu numele scris corect.

| Adrian_Zîrnă_1968 explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc pentru raspunsul prompt. Problema este ca pe toate documentele mele, sotiei si fiicei este acelasi nume si mi-e tare teama ca trebuie modificate toate...Alta varianta nu mai există?

| Adrian_Zîrnă_1968 explică (pentru Ioandelasal):

Pai, oricum sunt singurul urmaș.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Adrian_Zîrnă_1968):

Nu exista alta varianta.
Dar poti sa lasi asa cum este, nu este nici o problema acum. Problema ar putea fi doar la mostenirea dupa decesul parintilor, dar poate fi depasita usor daca acestia iti lasda mostenirea prin testament, in care vor trece numele de acum.