Persoana cu handicap, care are dreptul la insotitor, poate opta sa primeasca el salariul pentru insotitor.
Poate fratele tau a optat pentru aceasta.
Si nu au dreptate cei de la primarie. Daca fratele tau doreste insotitor si primaria nu vrea sa angajeze, desi insotitorul nu intra in numarul de salariati ai primariei, atunci se poate adresa Directiei generale de asistenţă socială şi protecţie a copilului din judetul de domiciliu.
Pai el vrea sa fiu eu insotitorul lui dar cei de la dgsp au zis ca nu aint locuri si sa ea imdemnizatia el numai ca neau obligat nu au tinut cont de parerea lui el fii persoana adulta
Si ce te opreste? Vei fi insotitorul lui si fratele te va plati.
E problema de vechime in munca si asigurare madicala trebuie supravecheat 24 din 24 fiind pers cu schizofrenie
Nu tine de parerea lui datorita handicapului psihic.
Cei de la primarie vor sa scape usor. Daca plates doar indemnizatia de insotitor, nu cheltuie atat cat cheltuie cu un insotitor, caruia trebuie sa-i plateasca toate taxele catre stat ce trebuie platite de angajator pentru un salariat. Locurile se pot suplimenta printr-o hotarare de consiliu local.
Adreseaza-te Directiei generale de asistenţă socială şi protecţie a copilului din judetul de domiciliu.
Daca exista persoana care poate fi angajata si se cere acest lucru, sunt obligati sa o faca.
Daca si cei de la Directiei generale de asistenţă socială şi protecţie a copilului din judetul de domiciliu refuza, faceti plangere la Bucuresti la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Persoanelor cu dizabilitati.
Nu o asculta pe Violleta, ca nu stie ce spune. Nu a inteles de ce pui intrebarea si de ce vrei sa fi insotitor cu acte.
Amandoi sunt pensionari cu mai multe boli deci nu pot eu am grija si de ei ai de el