Sigur ca poti avea probleme grave, respectiv sa fii cercetat penal si condamnat pentru furt, daca angajatorul iti face plangere penala.
Cu toate ca nu are nici o dovada ca am lucrat la el? Gen nu este numele meu scris nicaieri. El are contract cu o firmă iar eu încarc marfa de la acea firmă si o distribui prin tara. Încasările sunt pentru firma respectiva. Nu pentru cea care lucrez. Poate sa faca plângere daca nu are nici un act care sa-mi dovedească existența in firma lui?
Ma bag si eu ca musca in lapte, daca patronu face denunt, automat spune ca la angajat la negru, si ar plati o amenda mai mare decat a luat omu din sertar, hm? eu intreb nu dau cu parul, sunt doar curios, respect
Tu ai intrebat daca poti avea probleme si eu la asta ti-am raspuns.
N-am intrat in amanunte, sigur ca trebuie sa aiba probe, daca nu sunt probe nu poti fi condamnat.
In primul rand patronul nu face denunt ci plangere penala, fiindca firma lui a fost pagubita. Denunt poate face o terta persoana.
In al doilea rand nu am de unde sti ce suma ar fi mai mare, cea furata sau amenda ce ar plati firma pentru munca la negru.
In al treilea rand alta a fost intrebarea pusa de DanaAndreea0091 si eu la aceea am raspuns.
Multumesc pentru rabdare de a imi explica