| anonima090703 a întrebat:

Buna ziua!
O sa incep prin a povesti putin situatia, ca sa se inteleaga si intrebarea.
Eu locuiesc intr-o comuna destul de mica in care toti se cunosc cu toti. In ultimul timp am inceput sa am probleme cu o persoana apropiata mie, iar aceasta l-a lovit pe fratele meu cu un obiect dur si ascutit, cu care putea sa il omoare daca nu mai era cineva cu el care s-a bagat intre ei. Ceea ce a facut el se numeste tentativa de omor. Am sunat la politie chiar in aceeasi zi, iar de la politie l-au trimis pe politistul localitatii, care se cunoaste cu persoana care l-a lovit pe fratele meu de aproximativ 25 de ani. A zis ca o sa ii deschida dosar penal, dar a trecut cam o saptamana si nimic.
Mai mult decat atat, in tot acest timp a ajutat persoana cu ce sa faca, pe cai legale, in legatura cu cazul asta, iar acum acea persoana poate intra la mine in curte oricand vrea si la ce ora vrea deoarece numele lui este pe actele terenului in care stau.
I-am spus politistului ca ne e frica de el si ca vrem sa ii facem odrin de protectie, sa nu se poata apropia de noi, dar la fel, nu vrea sa ii faca.
Intrebarea mea este:
Ce ii pot face politistului pe cale legala? Unde il pot reporta? Cu cine pot sa vorbesc in legatura cu asta? Pot sa sun la 112 si sa le explic situatia sau imi iau amenda?
Multumesc

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand il poti reclama la seful ierarhic sau comandantul politiei judetene.
In al doilea rand poti depune plangere penala la Parchetul de pe langa judecatoria de care apartine domiciliul tau.
Ordinul de protectie se acorda doar persoanelor afectate de violenta in familie.